„Românii ne-au transmis un mesaj: să plecăm de la guvernare! Poate că PSD ar trebui să treacă o perioadă în opoziție!”

Senatorul PSD Ionuț Chisăliță s-a consolat cu ideea pierderii guvernării după rezultatul dezastruos obținut de social-democrați la scrutinul de duminica trecută!

Chisăliță își îndeamnă colegii să închidă subiectul Dragnea, să nu arunce cu pietre în fostul lor președinte și să revină printre români, să-i asculte de data asta pentru că semnalul primit e mai mult decât clar. „Nu cred că trebuie să comentăm condamnarea fostului de acum președinte PSD, este o decizie a justiției și nu o comentăm. Uman, suntem cu toții alături de el și de familia lui. Acum ar trebui cu toții să ne așezăm, să ne întoarcem cu fața la oameni, să vedem unde am greșit în raport cu ei, să ne spună ei în principal unde am greșit. Asta înseamnă să mergem din nou printre ei, să discutăm cu ei, să vedem de ce, deși noi am luat măsuri bune pentru ei, am avut un vot masiv împotriva noastră, iar o parte a electoratului care până acum ieșea la vot pentru PSD, din păcate, a stat acasă. Și acesta e un semnal!”, a spus Chisăliță pentru expressdebanat.ro.

Senatorul de Caraș-Severin a vorbit și despre schimbările imperios necesare pe care PSD trebuie să le suporte la nivelul conducerii centrale. „Ar trebui să schimbăm poate acei lideri care nu mai reușesc să interacționeze cu oamenii, cu cetățenii, care nu reușesc să se coboare la nivelul de înțelegere al cetățeanului. Trebuie să facem un congres și să alegem un președinte curat, cum se spune, să nu aibă dosare sau să planeze vreun fel de suspiciune asupra lui. Dar, în primul rând, trebuie să ne reîndreptăm spre cetățeni, să ascultăm glasul oamenilor și nu doar al nostru, între noi, așa cum cred că s-a întâmplat în ultima vreme în PSD. Probabil, am uitat să ascultăm ce spun oamenii!”, a mai afirmat Ionuț Chisăliță.

Parlamentarul PSD e de acord că Guvernul Dăncilă ar trebui să plece, dar asta mai degrabă în urma unei moțiuni de cenzură: „E dificil de spus dacă ar trebui ca Guvernul Dăncilă să-și depună mandatul. Noi am început un program de guvernare bun, dar oamenii ne-au transmis un mesaj, acela ca PSD să plece de la guvernare, poate că PSD ar trebui să treacă o perioadă în opoziție. Să vedem și ce moțiune va depune opoziția, cea care, din câte am văzut, în frunte cu președintele, solicită să vină la guvernare. Cred că moțiunea de cenzură este cea mai democratică soluție. Nu putem lăsa țara în haos. Dacă vor reuși să coalizeze în jurul lor forțe politice din Parlament în așa fel încât să treacă moțiunea, cred că este în asentiment cu ceea ce s-a întâmplat la aceste alegeri”.

banner 970 x 250