NEWS ALERT. Mocioalcă, rugat să revină în PSD! [UPDATE 2]

Secretarul general al PRO România, unul dintre cei care au șters pe jos cu Liviu Dragnea și au preferat să plece din fotoliul filialei PSD Caraș-Severin numai ca să scape de dictatura celui care e încarcerat acum la Rahova, e așteptat cu brațele deschise să revină în partidul în care a stat mai bine de 25 de ani!

Gabriela Firea, primarul general al capitalei, le-a lansat invitația, în urmă cu doar câteva minute, lui Ion Mocioalcă, Adrian Țutuianu și Victor Ponta să revină în PSD. Toți trei au plecat din PSD din cauza lui Liviu Dragnea și au pus bazele PRO România, partid care în numai câteva luni de la lansare a trecut fără emoții pragul electoral pentru Parlamentul European. Ponta a anticipat acest moment, dar a respins propunerea Gabrielei Firea încă înainte ca aceasta să fie făcută. „Nu ne întoarcem la PSD! Nu am plecat din PSD ca să facem Pro România și să ne întoarcem”, a afirmat Victor Ponta pe scena Cinematografului „Dacia” din Reșița, în campania pentru europarlamentare.

UPDATE, ora 15.50

Primarul general Gabriela Firea invită puciștii care au fost excluși din partid să revină, spunând că dacă refuză, o variantă ar fi o alianță cu Pro România. „Le fac o invitație personală, prietenească, pentru că CEx este cel care va decide, reînscrierea și rechemarea colegilor noștri în PSD. Marian Neacșu e un om extrem de valoros, a fost unul dintre cei mai buni secretari generali. La fel dl Mocioalcă, dl. Țuțuianu și ceilalți colegi de partid care au avut de suferit de pe urma faptului că au semnat acea scrisoare”, a spus Gabriela Firea. „Dacă nu se va decide ca acești colegi să se întoarcă în PSD, atunci să se stabilească o alianță între PSD și Pro România”, a completat aceasta.

Marian Neacșu, Adrian Țuțuianu, Ion Mocioalcă, Mihai Tudose sunt câțiva dintre susținătorii scrisorii din toamna anului trecut, prin care se cerea ca Liviu Dragnea să demisioneze de la șefia PSD și a Camerei Deputaților.

Câțiva au fost excluși, ca urmare a acestui demers, iar alții au ales să meargă alături de Victor Ponta în proiectul Pro România. Dintre contestatarii din prima linie au rămas Gabriela Firea și Paul Stănescu, acesta din urmă fiind însă înlocuit din funcțiile de vicepremier și ministru al Dezvoltării. Gabriela Firea, rămasă la rândul ei în PSD, a acuzat că este sabotată la Primăria Capitalei de către guvern și partid, fiindu-i blocate proiectele.

UPDATE, ora 16.15

„Nu mă aliez cu PSD pentru majoritate în Parlament. Vreau să consolidez Pro Romania. PSD este treaba celor din PSD, iar pentru social-democrații de bună-credință îi astept în Pro Romania”, a declarat Victor Ponta pentru HotNews.ro.

 

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!

banner 970 x 250