Românii din străinătate vor centru de vaccinare în vamă. Unul ar putea fi deschis la Nădlac

Cetățenii români care locuiesc în diaspora vor să vină la granița țării să se vaccineze, spune secretarul de stat din Departamentul pentru românii de pretutindeni, Oana Ursache. Pentru ei, un centru de imunizare ar putea fi amenajat la Vama Nădlac, a declarat oficialul prezent într-o vizită de lucru în Timișoara. 

„Noi am primit solicitări încă de acum două luni (…) Am primit solicitări de la ONG-uri, de la diaspora în general. (…) DSP Arad a avut o inițiativă proprie. Au deja containerele, înțeleg că sunt undeva la Timișoara și așteaptă să fie transportate în vamă. Pentru a fluidiza traficul, amplasarea lor se va face înainte de efectuarea vămii propriu-zise, pentru că unii dintre ei nici nu vor să vină în țară, vor să se vaccineze și să se întoarcă.”, a spus Oana Ursache.

Secretarul de stat nu poate spune însă când va fi operațional un astfel de centru de vaccinare. Majoritatea celor care ar vrea să se vaccineze la granița cu România sunt din Austria și sudul Germaniei.

1000x100 casa brutarului
expres banat 1000x100 (2)

„Înțeleg că sunt niște containere speciale, au și aer condiționat, ceea ce le face mai deosebite și transportul lor impune dificultăți. Eu sper că instituțiile abilitate vor face eforturi să-l amplaseze și să funcționeze cât mai repede.”, a declarat secretarul de stat.

Potrivit Oanei Ursache, în ultimele 24 de ore, prin vama Nădlac au trecut 4.000 de români care s-au întors acasă. Dintre aceștia, 600 au fost carantinați.