ROMÂNIA RYDE DIN NOU! (FOTO)

Echipa națională de handbal feminin a obținut o frumoasă victorie, cu scorul 25-20, în meciul împotriva echipei similare a Norvegiei, în calificările pentru Campionatul European, care va avea loc la sfârșitul acestui an în Suedia. Express de Banat vă prezintă o super galerie foto de la acest eveniment sportiv de marcă, desfășurat în moderna Sală Polivalentă din Cluj-Napoca.

O revanșă luată de echipa noastră care, sub conducerea lui Thomas Ryde și Costică Buceschi, a învățat să creadă în forțele proprii, să aibă atitudinea de învingătoare, lucruri confirmate și în meciurile de la Campionatul Mondial.

Pentru România au marcat: Cristina Neagu 10, Laura Chiper 3, Eliza Buceschi 3, Valentina Ardean Elisei 2, Oana Manea 2, Gabriella Szucs 1, Aurelia Brădeanu 1, Mădălina Zamfirescu 1, Ana-Maria Tănăsie 1 şi Florina Chintoan 1.


Pentru Norvegia au marcat: Mork 6, Kristiansen 3, Loke 3, Kurtovic 2, Herrem 2, Sulland 1, Stange 1, Riegelhuth 1 şi Solberg 1.

La sfârșitul meciului, antrenorul selecționatei Norvegiei,Thorir Hergeirsson, le-a lăudat pe fetele noastre: „România a jucat la nivelul la care a fost la Mondialul din decembrie, iar noi nu am fost la fel ca atunci. Am făcut un singur antrenament, ieri, după ce am sosit la Cluj, şi nu am avut timpul pentru a intra în ritmul nostru obişnuit de joc. Am suferit în atac, apoi au fost lucruri negative şi în apărare şi cred că în prima repriză am pierdut meciul. România a fost astăzi mai bună şi cred că se va califica la Jocurile Olimpice. Nu pot fi decât propriul lor adversar.”

Organizarea meciului, de către Federația Română de Handbal, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca s-a dovedit inspirată. Cei peste 7000 de spectatori au purtat spre victorie fetele noastre.