Tinere talente în arbitrajul cărășean

Doi tineri arbitri din județul Caraș-Severin au șansa de a oficia la partide de fotbal de Liga a III-a. Ioan Humița, din Armeniș, și Alexandru Ilie, din Biniș, au participat la programul Tinere talente, inițiat de Comisia Centrală a Arbitrilor, și au susținut testele pentru eșalonul al treilea, la Băile Felix. Cei doi au debutat ca arbitri asistenți în Liga a III-a și sunt în continuare monitorizați de către CCA.

Ioan Humița și Alexandru Ilie au fost asistenții arădeanului Tudor Florin Jurca, la meciul dintre CSM Lugoj și CSU Craiova 2, din etapa a 16-a a Ligii a III-a de fotbal, Seria a 4-a. O partidă la care observatori au fost reșițeanul Adrian Baghiu și fostul mare arbitru al României, timișoreanul Nicolae Grigorescu. Cei doi arbitri cărășeni nu s-au lăsat pradă emoțiilor, deși acestea au existat din plin, și au dus la bun sfârșit primul lor meci în Liga a III-a de fotbal.

„A fost un meci încărcat de emoții, mai ales la început, fiind ceva nou, dar cred că până la final emoțiile au fost constructive și că ne-am descurcat bine. Este o diferență între meciurile de județ și cele de Divizie, echipele sunt mai disciplinate și își văd de joc. Tot efortul depus pentru a ajunge aici a meritat și se merită să tragem și mai mult pentru a promova”, a spus Alexandru Ilie.

„A fost un meci emoționant, emoții inerente pentru un debut, dar eu cred că ne-am făcut bine treaba și ne-am descurcat, și datorită echipelor și publicului care a arătat înțelegere că suntem la primul meci de acest nivel și nu au pus presiune pe noi. Față de județ este diferență, începând de la modul de organizare, fiind timp mai mult pentru toate formalitățile. Trebuie să ne pregătim și mai mult în continuare pentru a ne putea menține la acest nivel și, după ceea ce am văzut la acest meci, consider că niciun sacrificiu nu este prea mare”, a spus la rândul său și Ioan Humița.
Cei doi cărășeni sunt în continuare monitorizați și la nivelul ligii a treia, și la juniori republicani.