România, descrisă de presa internațională ca un cimitir al Europei: un mort la fiecare 5 minute

covid 19 outbreak or new coronavirus, 2019 ncov, virus on a map of romania . covid 19 ncp virus: contagion and propagation of disease. pandemic and vi

Criza Covid din România provoacă îngrijorare în Europa. În medie, în ultima lună, virusul a ucis o persoană la fiecare 5 minute, spun străinii. De săptămâni întregi, au fost raportate zilnic între 15.000 şi 20.000 de noi infecţii, scrie corriere.it, preluând informaţii ale agenției Reuters.

România iese în evidenţă, în aceste zile, cu situaţia dramatică din spitale. Site-ul publicaţiei italiene Corriere della Sera dedică ţării noastre un articol cu titlul: „Covid România, un deces la fiecare 5 minute în ultima lună. Noi restricţii de luni”.

Situaţia critică din Balcani preocupă întreaga Europă, România făcând parte dintr-o zonă geografică cu o rată scăzută de vaccinare şi cu un boom al infecţiilor şi al deceselor.

Se aminteşte de sistemul de sănătate, care este în colaps, iar secţiile de Terapie Intensivă sunt saturate, astfel încât zeci de pacienţi sunt trimişi la spitale din străinătate. Guvernul de la Bucureşti impune noi reguli de luni, 25 octombrie.

Campania de vaccinare este şi ea foarte lentă, cu România care, alături de Bulgaria, se află la coada UE la capitolul „populaţie imunizată”: circa 30%.