Primarul comunei Mehadia, la ceasul bilanțului!

grigore bardac

După primul an de mandat, Grigore Bardac, primarul comunei Mehadia, își prezintă public bilanțul administrativ, proiectele finalizate și pe cele aflate în derulare.

Grigore Bardac se declară mulțumit de ceea ce a reușit să facă în ultimele 12 luni, având în vedere că nu a avut nici prea mulți bani la dispoziție și nici suficient timp pentru a se acomoda cu noua funcție, cea de primar al comunei Mehadia. Edilul precizează că toate realizările sale de până în prezent se datorează, în egală măsură, și echipei sale din primărie, alături de care va munci în continuare pentru a dezvolta și mai mult comuna. „Împreună cu echipa din primărie am reușit să facem lucruri bune pentru toate satele comunei Mehadia și vreau să vă spun că a fost un an destul de dificil din toate punctele de vedere, atât din cauza pandemiei de COVID-19, cât și din punct de vedere financiar, eu aflându-mă în alt partid decât cel aflat la guvernare și nu am prea beneficiat de finanțări din partea Consiliului Județean Caraș-Severin, respectiv finanțări guvernamentale. Cu toate acestea, am reușit să facem lucruri multe, frumoase și notabile pentru comunitatea noastră și asta nu mă face decât să fiu încrezător și să demonstrez că se poate, exact cum am spus-o și în campania electorală.”, a precizat Grigore Bardac.

Reabilitarea infrastructurii rutiere a fost principala preocupare a noii administrații locale, fiind asfaltate mai multe străzi atât în Mehadia, cât și în celelalte sate aparținătoare comunei – Plugova, Valea Bolvașnița, Globurău. De asemenea, a fost pavată zona Izvor Postota și cea din fața Liceului „Nicolae Stoica de Hațeg” și tot cu fonduri din bugetul local a fost amenajată aleea pietonală din zona Cheia. Totodată, s-a reușit și crearea de locuri de joacă în toate cele patru localități.

De altfel, Bardac mai spune că s-au efectuat lucrări de igienizare în toate zonele comunei, iar angajații Serviciului de Gospodărie își desfășoară acum activitatea în conformitate cu fișa postului. În același timp, edilul precizează că a reușit să stopeze scurgerea banului public, și că acum Primăria Mehadia oferă servicii prompte și de calitate.

La capitolul proiecte aflate în derulare, sunt menționate: modernizarea parcului central din Mehadia, captarea apei în Valea Bolvașnița, studiu de fezabilitate alimentare cu gaz, studiu de fezabilitate modernizare rețele de apă și canalizare în Mehadia, teren de fotbal în Plugova, reparații străzi în comuna Mehadia, canalizare menajeră în Plugova, pentru care a și fost emis ordinul de începere.

Grigore Bardac mai precizează că a depus, la Compania Națională de Investiții, cereri de finanțare pentru reabilitare și modernizare Liceului „Nicolae Stoica de Hațeg”, precum și pentru reabilitarea căminelor culturale din Plugova și Globurău, iar pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” alte trei solicitări: racorduri și branșamente în Valea Bolvașnița și asfaltare străzi, și canalizare ape uzate în Globurău.