România a intrat oficial în scenariul 4! A fost anunțat ultimul bilanț COVID-19

A trecut o lună și patru zile de când România se afla în primul scenariu. În 26 februarie a fost diagnosticat primul pacient cu coronavirus. Autoritățile au anunțat astăzi că a fost trecut pragul celor 2.000 de români infectați.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a prezentat ultimul bilanț al infecțiilor cu coronavirus la nivel național. Până acum au fost diagnosticați 2.109 români, iar 65 au pierdut lupta cu boala. Din totalul pacienților confirmați pozitiv, aproape 30% sunt din Suceava. Este vorba despre 593 de oameni. Acesta este și motivul pentru care s-a dispus la carantinarea municipiului Suceava și a unor localități din jur.

„Este o situație complexă și importantă care trebuie analizată la nivelul întregii țări, dar și punctual pe județele care înregistrează cazuri și probleme dificile. Evoluția cazurilor din județul Suceava, densitatea îmbolnăvirilor, riscul răspândirii infecțiilor. Analiza făcută împreună cu toți cei care ne desfășurăm activitatea zi și noapte în cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, împreună cu toți factorii de decizie, pun umărul la rezolvarea unor probleme extrem de importante. Toate acestea au făcut să luăm o decizie importantă. Am emis Ordonanța Militară privind instituirea măsurii de carantinare asupra municipiului Suceava și a unor comune din zona limitrofă”, a spus Vela.

Tot în această seară au fost prezentate măsuri legate de zborurile către Italia, Spania și retur. Acestea vor fi interzise și în următoarea perioadă.