„România 100”, omagierea Unirii printr-o Mică Unire a şcolilor din Caransebeş!

Amfiteatrul Colegiului Național CD Loga din Caransebeș a fost neîncăpător astăzi cu ocazia lansării unui volum de eseuri dedicat Centenarului Marii Uniri. Cea care s-a străduit să pună laolaltă toată munca mai multor cadre didactice a fost profesoara Mioara Bivolaru, care a menționat că românii ar trebui ca măcar în preajma zilei de 1 Decembrie, dacă nu mai des, să-și pună întrebarea: „Bun, avem o țară, dar ce facem cu ea? Şi dacă toți vom face acest lucru, sunt convinsă că lucrurile se vor schimba!”.  


Lansarea volumului omagial „România 100” a fost precedată de un scurt moment de cântări patriotice susținut de corul Seminarului Liceal Ioan Popasu din Caransebeș. Cartea coordonată de prof. Mioara Bivolaru este de fapt o colecție de articole, eseuri și studii pe tema centenarului. Autorii sunt profesori de la liceele din municipiul Caransebeș.

Lucrarea a fost realizată ca un omagiu adus cărții în sine, întrucât cartea este cea care a modelat conștiințele românilor și a făcut posibilă Unirea din 1918, astfel că lansarea volumului de astăzi este, înainte de toate, un omagiu adus cărții în sine, a specificat în deschiderea acțiunii profesoara Mioara Bivolaru.

„Noi asta știm să mânuim, cuvintele rostite și scrise. Ideea acestei cărți a fost de a omagia Unirea printr-o Mică Unire. Veți descoperi în paginile acestei lucrări profesori de la mai multe școli din Caransebeș, și nu numai, și directorul Arhivelor Naționale ale Statului Direcția Județeană Ovidiu Roșu, care au scris eseuri despre acest eveniment. Cred că efortul nostru a meritat, pentru că am realizat într-o lume atomizată, fărâmițată un lucru extraordinar și am înțeles la o scară foarte mică la noi cât de greu se face o unire, fie ea și la nivelul școlilor din municipiul Caransebeș”, a menționat Mioara Bivolaru.

Cuib de vise 1000x100

Cartea ”România 100” a fost oferită celor care au contribuit la realizarea ei, profesorilor care au dat curs invitației lansată în urmă cu două luni. Restul lucrărilor vor rămâne în patrimoniul Colegiului Național CD Loga și vor constitui fond de premiere a elevilor meritorii la diferite competiții.

Evenimentul cultural a fost presărat cu momente artistice susținute de elevii liceului.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/