Condiționare pentru votul PSD în Consiliul Local Caransebeș

Ședința de Consiliu Local de la Caransebeș programată pentru astăzi, 29 noiembrie, se anunță una cu multe dezbateri pe deja cunoscuta problemă a terenului din domeniul public și privat al municipiului. Consilierii locali PSD vor cere abrogarea unei hotărâri de Consiliu aprobate în urmă cu câțiva ani, care din punctul lor de vedere mai mult încurcă decât să descurce lucrurile.


Este vorba de proiectul privind abrogarea HCL nr. 152/30.05.2016, cu privire la organizarea licitației publice în vederea vânzării unor loturi de teren pentru construire case. Hotărârea face referire la terenul de 18.000 metri pătraţi din Valea Cenchii pe care executivul Primăriei l-a propus consilierilor spre trecere din domeniul statului în domeniul municipalității, însă consilierii PSD au votat împotrivă. Aleșii locali social-democrați nu au nimic împotrivă, spun ei, doar că există deja un HCL 152/30.05.2016 prin care se scot la licitație loturi de case pe acel teren și, în contextul trecerii în domeniul public al orașului, nu ar mai fi avut nevoie de aprobarea Consiliului pentru scoaterea la licitație a loturilor de case, pentru că deja era o hotărâre dată.

În acest scop, consilierul Florin Bogdea s-a adresat în audiență prefectului Matei Lupu, care a fost de acord cu solicitarea consilierului PSD și a propus primarului Felix Borcean ca mai întâi să abroge HCL-ul care face referire la scoaterea la licitație a loturilor de case, după care să propună transferul terenului integral de 18.000 mp din domeniul public al statului în domeniul municipiului Caransebeș și, ulterior, să mai vină cu un proiect pentru ce doresc să facă cu acel teren, pentru a nu mai exista suspiciuni din partea aleșilor locali cu privire la destinația terenului din domeniul public al municipiului.