Rock’n River: Se împrietenesc cu cei de peste granițele țării

„Tineretul European în România” a fost tema primului workshop al proiectului „Rock’n River – Crearea unei ambianțe prietenoase între tineri de-a lungul râului Timiș”, derulat de municipalitățile din Caransebeș și Pancevo, Republica Serbia.

Găzduit de Aula 1 Decembrie 1918 a municipalității de pe Timiș și Sebeș, atelierul de lucru a reunit, pe lângă membrii echipelor de proiect, peste 20 de tineri de la liceele din Caransebeș și Pancevo, care au pus bazele, prin ideile supuse dezbaterii, strategiilor pentru tineri ale celor două municipii pentru perioada 2014-2020. Prezent la dezbateri, primarul Marcel Vela le-a transmis tinerilor din Caransebeș și Pancevo disponibilitatea și sprijinul administrației locale în implementarea strategiilor pentru tineret.

„Sunt convins că în viitorul apropiat Serbia se va alătura marii familii europene. Din acest motiv cred că voi, tinerii, fie că sunteți din Caransebeș sau din Pancevo, veți fi cei care veți gestiona aceste relații de prietenie și de colaborare, veți fi viitorii lideri de proiecte europene, viitorii lideri politici”, le-a spus Marcel Vela tinerilor. Proiectul a demarat în decembrie anul trecut și se va finaliza la sfârșitul lui 2013.

„Rock’n River își propune facilitarea acestei colaborări între tineri, iar workshopul de astăzi are exact acest scop, de a se cunoaște tinerii, de a comunica și socializa, de a schimba idei care să ajute la creionarea strategiilor pentru tineret pentru perioada 2014-2020. De asemenea, un alt obiectiv al proiectului este realizarea unui studiu de fezabilitate pentru un Centru de Tineret în Parcul Teiuș”
, a explicat și coordonatorul proiectului, Gabriela Banaduc.

La rândul său, Marija Komanov, coordonator de proiect din partea municipalității din Pancevo, a precizat că „atelierul de lucru a reprezentat un bun prilej pentru tineri de a afla cum funcționează Uniunea Europeană, ce cuprind politicile de tineret și strategiile Uniunii în acest domeniu”.

Proiectul „Rock’n River – Crearea unei ambianțe prietenoase între tineri de-a lungul râului Timiș” beneficiază de fonduri în valoare totală de 294.279 de euro și se derulează prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia, Axa Prioritara 3 – Promovarea schimburilor „People to People”, Măsura 3.3 – Creșterea schimburilor în învățământ, social, cultură și sport.