FOTO: Sute de copii în singura tabără din Caraș-Severin

Amenajată și gata de acțiune, singura tabără din județ este suprasolicitată în fiecare sezon estival. La Râul Alb, și în această vară vor fi tabere în fiecare săptămână.

Fără internet și fără semnal în rețelele de telefonie mobilă, Centrul de Agrement Râul Alb pare totuși să dețină rețeta succesului. Tocmai de aceea găzduiește, în fiecare vară, foarte multe tabere nu doar cu elevi sau copii din județ, ci din toată țara, tabere câștigate de Râul Alb la nivel național.

În luna iunie, aproape 70 de copii, adică trei grupuri, beneficiază de serviciile din tabără. Sunt atât elevi din Reșița, de la Școala Generală Nr. 2, dar și 28 de copii de la Orșova. Pentru iulie și august, aproape toate săptămânile sunt rezervate, doar weekendurile au mai rămas libere. „Pentru următoarele luni se anunță tot în jur de 70 de persoane în tabără. Costul este de 62 de lei pe zi de persoană, cazare plus trei mese, iar la 10 oameni se oferă o reducere, un loc gratis”, explică pentru Express de Banat consilierul Sergiu Nica, din partea Direcției Județene pentru Sport și Tineret Caraș-Severin.

Tabăra de matematică, cea de jurnalism sau cea dedicată copiilor cu dizabilități sunt doar câteva dintre cele cu tradiție în locația Râul Alb. Dacă anul trecut copiii s-au distrat pe cinste între dealuri pe malul lacului Secu, anul acesta promisiunile sunt la fel de mari şi, ca de fiecare data, depășesc așteptările.

„Tabăra de Matematică și nu numai” a ajuns la ediția a V-a și vine cu o surpriză pentru elevi: nu totul se rezumă la numere și calcule în timpul zilelor de tabără. „Dorim să oferim şi o dezvoltare comportamentală, atelierele de după-amiază, multiplele activităţi de autocunoaştere şi jocurile de tabără oferind clipe de care fiecare îşi va aminti cu mult drag. Pe lângă matematică, mai propunem drumeții pe trasee montane, jocuri sportive, cântece de munte interpretate la chitară, karaoke, foc de tabără și multe altele”, a explicat Ovidiu Bădescu, președintele Asociației Neutrino.Tocmai pentru atmosfera de tabără întâlnită doar în filme lumea vine cu drag la Râul Alb și își exprimă dorința să participe și în anii următori.