Robu sparge gheaţa. „După 50 de ani se construiesc noi poduri în Timișoara”

Podurile Dragalina și Eroilor din zona Gării de Nord a Timişoarei sunt în continuare șantiere, dar autoritățile spun că lucrările avansează în fiecare săptămână. Pe lângă cele două poduri, se vor construi altele care se vor lipi de ceea ce există deja, iar Nicolae Robu consideră că e același lucru ca și cum s-ar construi poduri noi.

Primarul e mândru și spune că acum se face ceea ce nu s-a mai făcut în ultima jumătate de secol. „De fiecare parte a podurilor existente se construiește câte un pod nou aproape la fel de lat ca și cel existent. Astfel că în final rezultă un pod de două ori și jumătate mai lat decât cel actual. Plecăm de la 10,5 și în final vom avea un pod de 25 de metri. Aceste lucrări nu sunt o joacă, cum li se pare unora. Iată că putem spune că după 50 de ani deja se contruiesc noi poduri în Timișoara. Că le facem lipite de cele existente, asta este o particularitate. În final nu vom avea un pod nou, ci un pod mai lat, este o realitate”, a precizat edilul.

La Podul Eroilor se lucrează la arcada inferioară și se reconsolidează grinzile. În ceea ce privește Podul Dragalina, acolo se lucrează cu un utilaj de tip „cârtiță” pentru a devia rețeaua de curent electric pe sub liniile de tramvai.