Parcări subterane sub Parcul Civic din Timişoara?

Posesorii de autovehicule din Timișoara pot visa din nou frumos. Primarul Nicolae Robu promite că se va moderniza parcarea din fața Hotelului Central, cea din Zona Zero a orașului. De asemenea, în stilul său caracteristic, edilul liberal spune că se gândește la o parcare subterană sub Parcul Civic, astfel încât, atunci când va fi gata pasajul pe sub Piața Victoriei, cele două obiective să fie conectate.


Edilul spune că se va schimba perioada pe care Societatea de Drumuri Municipale are concesionată parcarea din fața Hotelului Central, astfel încât să poată fi făcute investiții mai serioase. „Acolo trebuie să fie o parcare, însă într-o abordare corectă. Am cerut aparatului de specialitate să reanalizeze situația. M-am lămurit între timp cu aceea titulatură. Am fost surprins și eu la acea ședință de Consiliu Local, că acea parcare se atribuie SDM-ului, pentru că știam că deja aparține de SDM, doar de aceea avem TimPark. Problema era că atribuirea era pe 15-17 ani, în orice caz, pe un număr prea mic (n.r. de ani). Evident că pentru a face o investiție mare, o parcare subterană, cu două niveluri, e nevoie de o perioadă mai lungă de timp pentru amortizarea investiției”, a precizat edilul.

Primarul nu se oprește la ideea unei parcări subterane în fața Hotelului Central, ci vrea un asemenea obiectiv sub Parcul Civic, inclusiv pe partea opusă a Bulevardului I. C. Brătianu. „Se studiază de către specialiști. Dar probabil că este o idee fezabilă. Noi aveam de gând să facem așa ceva odată cu Inelul 1 de trafic, când prin Piața Victoriei se va putea merge subteran, iar apoi, prin zona MIU, mașinile să poată intra în parcările subterane, respectiv să iasă la suprafață”, a mai spus primarul.

Sursă foto: tpark.ro