Relaxare fiscală prin desfiinţare de comune! „Nu mai laşi comună la Brebu Nou!“

Liberalii din organizaţia condusă de Nelu Popa solicită insistent preşedintelui PNL Ludovic Orban iniţierea unor modificări în legislaţia privind administraţia publică locală. Hadrian Popescu, liderul Grupului PNL din Consiliul Local Reşiţa, a făcut această dezvăluire la interviul din redacţia Express de Banat.

Arătând că, în cazul Primăriei Reşiţa, funcţionarii Biroului Elaborare şi Implementare Proiecte din cadrul Serviciului Proiecte cu Finanţare Externă şi Strategii lucrează de multe ori de dimineaţa până seara în vederea atragerii de finanţări europene pentru proiectele municipalităţii, Hadrian Popescu a fost întrebat de Express de Banat dacă acei oameni sunt recompensaţi pe măsură.

„Le mulțumim la fiecare emisiune televizată! Recompensați financiar… vă referiţi? Atât cât permite legea, pentru că nu-i putem plăti altfel decât ca pe un funcționar public care vine la lucru la ora 8 și rupe ușa la ora 16! Este o deficiență a legii. Eu de aia am insistat și la președintele Orban, voi mai insista și la ședințele noastre de partid de pe aici: noi trebuie să ne asumăm cu curaj, noi, liberalii, un program de dreapta venit în sprijinul antreprenoriatului. Trebuie să mergem pe relaxare fiscală, că prea i-au omorât (guvernările PSD, n.r.) pe întreprinzători!“, a răspuns Hadrian Popescu.

În acelaşi context, al soluţiilor posibile privind găsirea de noi resurse financiare pentru administraţiile publice, liberalul a declarat că ar trebui desfiinţate comunele puternic depopulate, rămase cu o mână de locuitori. „Trebuie să ne asumăm și asta, și o spun public: să reducem numărul de funcționari din administrația publică centrală și locală. Iar în administrația locală este foarte simplu: reducem numărul de comune! Nu mai lași comună la Brebu Nou, sau mai știu eu unde, cu 50-100 de locuitori!“, a spus liderul Grupului liberal din Consiliul Local Reşiţa.

Comuna Brebu Nou, cu satul aparţinător Gărâna, renumit pentru Festivalul de Jazz organizat aici de timişoreni, figurează în topul naţional al comunelor care în preajma alegerilor locale înregistrează un număr semnificativ de cereri de vize de flotant. Populaţia a crescut artificial, la ultimul scrutin, cu peste 30 la sută, pentru a reveni apoi, în scurt timp, la numărul real de locuitori. Dacă ideea avansată de Hadrian Popescu se va realiza, Brebu Nou ar putea deveni sat aparţinător de comuna Văliug.

Foto: Festivalul de Jazz Gărâna 2018.