Robu se consideră „terfelit de un procuror abuziv și de o presă mizerabilă, plătită de politicieni la fel de mizerabili”

Primarul Nicolae Robu se consideră „terfelit” prin „modul în care se prezintă lucrurile de către un procuror evident abuziv în raport cu mine și de către o presă mizerabilă”, după ce camera preliminară a Tribunalului Timiș a respins excepțiile invocate de avocați în legătură cu rechizitoriul în dosarul vânzării de imobile pe Legea 112/1995. 

Nicolae Robu, fostul primar Gheorghe Ciuhandu și alți șapte foști și actuali angajați ai Primăriei sunt acuzați de abuz în serviciu în legătură cu vânzarea frauduloasă și la prețuri modice a 207 imobile, majoritatea situate în centrul vechi al Timișoarei, prejudiciul ridicându-se la aproape 10 milioane de euro. Hotărârea dată ieri poate fi atacată la Curtea de Apel Timișoara în 3 zile de la comunicare.

CITEȘTE ȘI: Primarul Robu, în instanță în procesul în care procurorii îl acuză de abuz în serviciu pentru vânzarea ilegală a unor imobile

„(…) Mie niciodată nu mi s-a luat nicio declarație de către procuror, fiind lipsit, astfel, de dreptul la apărare încă din faza de cercetare. Respingerea solicitării la Tribunal nu înseamnă automat trimiterea în judecată, pentru că am dreptul la contestație și abia Curtea de Apel va stabili dacă voi fi efectiv trimis în judecată sau nu”, a scris Nicolae Robu într-o postare pe Facebook intitulată „Adevărul adevărat în ceea ce mă privește! Rușine presei tonomat, care continuă dezinformarea!”

Nicolae Robu spune că în mandatul său a vândut „două maghernițe, foste magazii de lemne dintr-un fund de curte, locuințe sociale, fără terenul de sub ele sau de-alături, dintr-o zonă periferică, fără legătură cu așa-numitele «case naționalizate din zona centrală vândute unor clanuri și persoane sus-puse» și implicit fără legătură cu prejudiciul de milioane de euro despre care se vorbește conex vânzării acestora!”

„Este dreptate, în aceste condiții, să fiu eu de trei ani încoace terfelit în halul în care sunt, prin modul în care se prezintă lucrurile de către un procuror evident abuziv în raport cu mine și de către o presă mizerabilă, plătită de politicieni la fel de mizerabili, fără conștiință, fără valoare, care n-au făcut nimic bun în viața lor și care tot ce arată că știu este să-i împroaște cu noroi pe cei ce au făcut, pe cei corecți și cinstiți 100%, dedicați 100% interesului public, ca mine? Este dreptate?!”, scrie Robu.

În apărarea sa, primarul Timișoarei spune că prejudiciul care i se impută este de 70.000 de euro: „(…) prejudiciul ce mi se impută mie, pentru care mi s-a pus sechestru pe ambele apartamente – unul cu 3 camere, unul cu 4 camere – pe care le dețin? (…) 70.000 euro, două maghernițe dintr-un fund de curte! Două maghernițe, puse pe picior de egalitate cu cele două apartamente ale mele! Dreptate, nu?! Acuza este de foloase necuvenite nu pentru mine – deci nu o acuzație de corupție a mea!-, ci de foloase necuvenite pentru acei amărâți care au cumpărat cele două locuințe”, își încheie Robu postarea.

Inculpați în acest dosar sunt Nicușor Miuț, fost director al Direcției de Patrimoniu din Primăria Timișoara, Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al Timișoarei, Ioan Cojocari – fost secretar al Primăriei, Nicolae Robu – primarul Timișoarei, Dan Diaconu – viceprimar, Traian Stoia – fost viceprimar, Martin Staia – fost director al Direcției de Patrimoniu, Simona Virlea – jurist al Primăriei la data faptei și Gabriela Iova – jurist al Primăriei la data faptei.

Nicușor Miuț, Gheorghe Ciuhandu, Ioan Cojocari și Nicolae Robu sunt acuzați de abuz în formă continuată, iar Dan Diaconu, Traian Stoia, Martin Staia, Simona Vîrlea și Gabriela Iova – de abuz în serviciu. Statul român, prin Ministerul Finanțelor Publice, este parte civilă în cauză.