Robu nu îi întoarce spatele lui Fritz: „Ce, era să pregătesc o situație proastă pentru un nou mandat al meu? Nu mi-am închipuit vreo clipă că voi pierde alegerile”

La mai bine de o săptămână de la înfrângerea suferită în alegerile locale, primarul în funcție al Timișoarei spune că îi lasă moștenire lui Dominic Fritz cea mai bună situație financiară din ultimii trei ani. Robu admite că nu s-a așteptat nicio clipă să piardă alegerile, dar că îi va răspunde la telefon primarului ales, dacă acesta îl va contacta.

Nicolae Robu a fost întrebat, în cea mai recentă conferință susținută, care este situația financiară în care se găsește în prezent Primăria Timișoara.

„Facturi care trebuie plătite există în permanență la o administrație publică locală. Oricând pot să fac dovada cu cifre în fața noului primar al Timișoarei. Este cea mai bună situație din ultimii trei ani și cred că este suficient. Dar ce, eu era să pregătesc o situație proastă pentru un nou mandat al meu? Pentru că nu mi-am închipuit vreo clipă că voi pierde alegerile. Hai să fim oameni raționali, să fim logici. Nu cred că va vorbi noul primar de greaua moștenire, pentru că ea nu e grea”, a spus Robu.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Primarul în exercițiu a identificat, însă, una din problemele cu care se va confrunta viitoarea administrație legitimată de timișoreni prin vot. „La Colterm se merge târâș-grăpiș. Sunt datorii care atrag și penalități. Când am plătit datoriile istorice atunci făceam datorii noi și oricum procedam nu reușeam să o scoatem la liman. Trebuie un ajutor guvernamental. Nu l-am primit decât la începutul mandatului meu numărul 1, vreo 80 de milioane, s-au făcut niște compensări. Colterm mereu invocă pierderi induse tehnologice și financiare și pretinde – sunt nenumărate memorii depuse- stingerea unor astfel de datorii. (…) Eu am încercat să țin în viață societatea Colterm pentru că numai cu un sistem centralizat poți valorifica resursele regenerabile”, a explicat Robu.

Întrebat dacă va coopera cu primarul ales, în cazul în acesta îl va contacta, Robu a răspuns afirmativ. „Eu sunt și am fost întotdeauna un om deschis. Cum să nu îi răspund la telefon primarului legitim al Timișoarei? Dacă dorește să se consulte cu mine, sigur, eu chiar dacă mă retrag, pentru binele Timișoarei, nu o să întorc spatele nimănui. Sunt un om deschis și putem sta de vorbă ca doi oameni civilizați”, a declarat Robu.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/