Robu: „Nu exclud o comunicare cu portavoce în Timișoara, cu titlu de atenționare, dacă se vede că multă lume nu are mască”

Primarul în exercițiu al Timișoarei ia în calcul ca pe teritoriul orașului să fie transmise mesaje de atenționare prin portavoce, în cazul în care autoritățile constată că, în spațiile aglomerate, oamenii nu poartă mască de protecție. 

„Haideți să respectăm regulile! Eu voi da dispoziții să se facă cunoscut peste tot, prin afișe care o să vedem cum vor fi puse, că este obligatoriu mai nou să se poarte masca. Nu exclud și o comunicare cu portavoce, cum s-a folosit în alte părți, cu titlu de atenționare, dacă se vede că multă lume nu are mască. Mă voi consulta și cu alți colegi. Scopul nu e să dăm amenzi din prima, ci cu vorba bună să ne convingem confrații să nu pună în pericol sănătatea altora”, a spus Nicolae Robu, încă primar al Timișoarei.

CITEȘTE ȘI: Cinematografe, restaurante, baruri și cluburi, închise în Timișoara și în alte 26 de localități! Doar terasele mai pot funcționa

Robu spune că se aștepta la un trend descendent al îmbolnăvirilor, însă la ora actuală capacitatea spitalelor timișorene este aproape la maximum ocupată, atât pe secții, cât și la ATI.

„Dacă ar veni cineva să o spună credibil, cu argumente foarte solide, «uite, dacă faceți așa, eu vă garantez că se limitează răspândirea, se intră în declin și scăpăm de această belea, revenim la normalitate!», ar fi bine primit. Toată lumea are interesul să ajungem înapoi la viața noastră frumoasă. Eu sunt optimist și sper că într-o bună zi, nu foarte îndepărtată, să reajungem. Alții mai pesimiști spun «s-a terminat, niciodată nu o să mai fie cum a fost». Am eu o compoziție muzicală pe superbe versuri intitulate «E veșnică pe lume doar schimbarea». O să o prezint probabil nu peste multa vreme, ca piesă”, a mai spus Robu.

CITEȘTE ȘI: Mai multe școli din Timiș suspendă orele, iar altele intră în scenariul hibrid de desfășurare a cursurilor. Cele mai recente decizii ale autorităților

banner 1000 x 100 hd