Robu mai inventează o sărbătoare pentru timişoreni: Ziua Phoenix

Nicolae Robu mai inventează o sărbătoare pentru Timişoara. Edilul a spus că fenomenul Phoenix trebuie celebrat aşa cum se cuvine în oraşul de pe Bega şi că în data de 19 aprilie va fi sărbătorită „Ziua Phoenix” în fiecare an, începând cu 2020. De ce 19 aprilie? Pentru că atunci este ziua de naştere a lui Nicu Covaci, liderul legendarei formaţii. Decizia se pare că a fost luată de Nicolae Robu în deplasarea recentă la Bucureşti.

Chiar dacă nu a stabilit încă programul complet al acestei zile la Timişoara, Nicolae Robu a precizat că nu va lipsi un spectacol al renumitei trupe, dar şi alte manifestări care vin să completeze evenimentul şi să ofere timişorenilor un prilej de distracţie şi voie bună.

„În 19 aprilie este ziua de naştere a marelui Nicu Covaci şi am luat hotărârea de a declara această zi drept Ziua Phoenix. Drept urmare, în 19 aprilie în acest an şi în următorii vom sărbători Ziua Phoenix printr-un spectacol Phoenix, dar şi prin alte evenimente care se vor organiza în jurul fenomenului Phoenix  care a avut un impact extraordinar pentru Timişoara şi pentru România”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Chiar dacă această sărbătoare se va suprapune în unii ani cu Paştele, primarul Nicolae Robu nu vede nicio problemă în acest lucru, dimpotrivă, acesta spune că se va sărbători Ziua Phoenix cu ocazia sărbătorilor pascale.