Compartiment nou pentru recuperarea arșilor la Timişoara

untitled design set 970x90 px

Un compartiment pentru recuperare arşi în cadrul Secţiei Clinice de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie din cadrul Spitalului Municipal Timişoara va fi înfiinţat. De asemenea, există spaţiu pentru un cabinet de consultaţii şi o sală de tratamente. Valoarea proiectului este de aproape 24 de milioane de lei.

„O nouă idee prinde viaţă, şi anume înfiinţarea unui Compartiment pentru Recuperare Arşi, în cadrul Secţiei Clinice de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara. Sunt prevăzute fonduri şi pentru echipamente specifice pentru această categorie de bolnavi care necesită recuperare mai specială. Valoarea acestui proiect este de aproape 24 de milioane de lei, dintre care 5,2 milioane de lei reprezintă alocarea pentru echipamente medicale”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Se pot asigura circuite separate pentru bolnavii internaţi, precum şi accesul acestora spre baza de tratament şi Ambulatoriul de specialitate. Dotarea cu echipamente medicale se va realiza printr-un proiect finanţat cu ajutorul unui Program Operaţional Regional. În ceea ce priveşte personalul necesar pentru Compartimentul recuperare arşi exisă posibilitatea instruirii personalului existent, precum şi a angajării de personal medical necesar (kinetoterapeuţi, ergoterapeuți, logopezi).

„Am hotărât să înfiinţăm un Compartiment pentru Recuperare Arşi, avem posibilitatea. În următoarea perioadă, realizându-se studiul de fezabilitate, vom izola o aripă a clădirii şi vom realiza acest compartiment în cadrul clinicii. În ceea ce priveşte personalul, este nevoie să angajăm câteva persoane, fiziokinetoterapeuţi. Eu cred că anul viitor se vor finaliza ambele proiecte”, a precizat Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal Timişoara.

publicitate ziar expresb 1000x100

Amenajarea spaţiului pentru Compartimentul recuperare arşi se va finanţa de la bugetul local, fiind fonduri deja prevăzute pentru reabilitarea întregului corp al clădirii în care funcţionează Secţia Clinică de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie.

În perioada imediat următoare se va lansa de către Primăria Municipiului Timişoara licitaţia pentru cele două investiţii.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/