Robu îl laudă cu patos pe Nicolae Bitea, directorul STPT. Primarul promite extinderea transportului școlar

De ani de zile, una dintre marile probleme ale Timișoarei este transportul în comun. Transformarea RATT în Societatea de Transport Public Timișoara nu a remediat mare parte din probleme, dar primarul Nicolae Robu promite că de luni, 14 ianuarie, va fi mai bine și îl laudă pe Nicu Bitea. De asemenea, edilul spune că pe viitor transportul școlar gratuit va fi extins. 


De azi, 14 ianuarie, de când se reiau cursurile în școli, Nicolae Robu spune că vor fi 24 de mijloace de transport în plus pe toate liniile. Edilul a precizat că problema era la numărul de șoferi și vatmani, dar că angajările sunt în toi și urmează ca numărul de tramvaie, troleibuze și autobuze să fie suplimentat și, astfel, în Timișoara se va circula din ce în ce mai bine.

Am verificat programul de pe site-ul STPT pentru două linii cu probleme din oraș. Într-adevăr, pe linia Express 7, care leagă zona centrală de cartierele Iosefin, Dâmbovița și, mai ales, Freidorf, în zilele lucrătoare vor fi trei autobuze pe oră. În schimb, pe Express 8, care leagă Calea Sagului, cartierul Elisabetin, Complexul Studențesc și zona Lunei și Plopi, în zilele lucrătoare rămân doar două autobuze pe oră, extrem de puțin pe o linie circulată pentru mulți elevi și studenți.

Nicu Bitea, lăudat de primar

Robu e optimist deoarece are mare încredere în directorul Nicolae Bitea, de la STPT. „Tânărul director STPT îmi confirmă așteptările. Am avut încredee în el și face o treabă excelentă. Muncește enorm și o face cu competență pe deasupra și pune mult suflet”, a spus Robu despre penelistul care este și consilier județean. STPT se ocupă și de Stadionul Electrica, unde joacă „copilul de suflet” al primarului, ACS Poli.

Transportul școlar se extinde

De azi, cartierele Circumvalațiunii, Lipovei, Soarelui și Șagului vor avea transport școlar. Concret, este vorba de un singur minibuz care va duce elevii spre Colegiul Național C. D. Loga, Colegiul Național Carmen Sylva, Colegiul I. C. Brătianu și Colegiul Emanoil Ungureanu, iar pentru cei din Șagului, și la Colegiul Național Bănățean. Destul de puțin, mai ales că dacă luăm în considerare linia 5, câtă vreme s-a circulat cu două minibuze pe ore, aglomerația era de nesescris, chiar dacă, ce-i drept, nu era o linie doar pentru elevi.

Robu spune că transportul școlar se va extinde în funcție de posibilități și nevoi. „Transportul școlar îl vom extinde în timp. Deocamdată deservim patru cartiere cu patru minibuze”, a spus edilul. În viitor, e posibil să se ducă transportul școlar în alte cartiere, să se aducă pe o linie mai multe minibuze sau să se înlocuiască microbuzele cu autobuze.

Sursă foto: debanat.ro

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/