Şi primarul Miclău ocoleşte Ordonanţa Dăncilă! Herculanele majorează simbolic taxele și impozitele locale

explo 1000x200

Cum impozitele și taxele locale nu au suferit nicio modificare pentru anul 2019, executivul Primăriei Băile Herculane va supune spre aprobare o rectificare a proiectului de hotărâre aprobat la sfârșitul anului trecut. Și asta pentru a nu intra sub incidența Ordonanței de Urgență nr. 114/2018 adoptată de Guvernul României tot la sfârșitul anului. Prin această Ordonanță de Urgență, Guvernul a stabilit ca, în anul 2019, în localitățile în care nu s-au mărit impozitele și taxele locale acestea să crească la nivelurile maxime prevăzute în Codul Fiscal.

Potrivit primarului orașului stațiune Băile Herculane, Cristian Miclău, în ședința de Consiliu Local din această lună va propune modificarea HCL-ului aprobat de aleșii locali în 27 decembrie 2018 cu privire la stabilirea taxelor și impozitele locale pentru anul 2019.

„Noi am aprobat acel HCL înainte cu o zi de a emite acea ordonanță de Urgență de către Guvern, astfel că acum vom introduce articolul prin care impozitele se actualizează cu indicele de inflație de 1,34%, așa cum prevede Codul Fiscal, astfel că odată aprobată hotărârea de către aleșii locali nu vom mai trebui să aplicăm Ordonanța Guvernului”, ne-a precizat edilul orașului Băile Herculane.

Cristian Miclău a mai adăugat că la capitolul taxe Primăria Băile Herculane a introdus o taxă nouă, care va fi plătită de turiști direct la recepția hotelului, de la începutul acestui an.

„Am introdus o taxă de stațiune de 1% din valoarea primei zile de cazare și nu mai puțin de 1 leu. Banii care se vor colecta într-un an de zile, adică aproximativ 30.000 de lei, vor fi folosiți doar în scopul organizării evenimentelor cultural artistice la nivelul stațiunii”, ne-a precizat Miclău.

Edilul spune că banii estimaţi nu sunt chiar suficienți, pentru că doar la Festivalul Hercules se scoate din bugetul Primăriei Băile Herculane 50.000 de lei. Chiar dacă el a propus o altă bază de calcul aleșilor locali, cei care s-au împotrivit propunerii au fost chiar colegii de partid ai primarului Cristian Miclău. „Varianta propusă de mine a fost de 1% din valoarea totală a cazării, dar unii consilierii au venit cu amendamente la proiectul inițial și s-a aprobat amendamentul cu 1% din prima zi de cazare”, a mai adăugat primarul orașului Băile Herculane.

banner 970 x 250