Fonduri europene și un investitor solid! Asta vrea Torma pentru Moldova Nouă, în 2019!

Anul 2018 a fost, din punct de vedere politic, un an complicat, un an în care liderii politici și-au cam dat cu stângu-n dreptul, doar de dragul opoziției, acest derapaj fiind aspru taxat de nație, dar mai ales de străini. De ce? Pentru că aceste lucruri se-ntâmplau în contextul în care, anul trecut, principalul scop al românilor trebuia să aibă la bază ideea de unitate („unirea în cuget și-n simțiri”, cu ocazia Centenarului). Astfel, tocmai din cauza „păcatelor” trecutului, anul 2019 își propune să nu repete istoria anului precedent, de aceeași părere fiind și edilul de la malul Dunării, Adrian Torma.

În ciuda tuturor sincopelor cu care s-au întâlnit politicienii de la Moldova Nouă, în decursul anului trecut, având în vedere numărul record de proiecte depuse cu finanțare europeană (12 la număr), șeful administrației din orașul dunărean continuă să spere într-un viitor mai bun pentru comunitate, acum, la început de 2019.

Într-un interviu acordat pentru expresdebanat.ro, Adrian Torma nu renunță la ideea de a aduce bani europeni în orașul pe care-l guvernează. În acest sens, iată cum vede edilul situația proiectelor pe 2019: „Proiectele cu care-mi doresc să încep anul 2019 sunt, în primul rând, legate de punerea în aplicare a celor deja semnate cu finanțatorii europeni. Mă refer aici atât la grădinița de lângă blocul 39, cât și la Școala Generală Nr. 1. Așteptăm ca și celelalte proiecte s-ajungă la momentul semnării și să implementăm foarte mult proiectele europene”.

Dincolo de atragerea fondurilor europene, din planul de bătaie al primarului nu lipsește cel mai important lucru: un investitor solid, care să genereze locuri de muncă în comunitatea pe care o conduce: „Cel mai important lucru, pentru 2019, rămâne identificarea unui investitor solid care să repornească un pic activitatea în Moldova Nouă. În același timp, rămân în picioare și proiectele mici, pe care nu am reușit să le ducem la bun sfârșit în 2018 (mici asfaltări, parcuri, părculețe), proiecte cu care mă culc și mă trezesc în fiecare dimineață”.