Robu, foc și pară la adresa noului primar al Timișoarei pe care îl acuză de minciună: „Ce face acest cetățean german cu domiciliul în Germania n-are legătură cu nimic din ce apreciem, din ce admirăm noi, românii, la nemți”

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, s-a dezlănțuit la adresa actualului edil local al orașului de pe Bega, pe care îl acuză de minciună în problematica taxelor și impozitelor locale stabilite pentru 2021. Nicolae Robu susține că Dominic Fritz și USR PLUS au susținut doar în campania electorală reducerea dărilor locale, acum opunându-se micșorării acestora. 

În săptămâna de dinaintea Crăciunului, consilierii locali au aprobat cuantumul taxelor și impozitelor locale pentru anul viitor. Acestea rămân la valoarea din 2020, doar două dintre amendamentele propuse de aleși fiind acceptate prin vot.

CITEȘTE ȘI: Noile taxe și impozite din Timișoara, votate de aleși. Fritz: „Jumătate din anul viitor vom acoperi doar datorii”

„Pentru că în campania electorală, USR PLUS m-a atacat aspru pe acest subiect al taxelor și impozitelor locale, grupul de consilieri locali PNL+PSD+ Pro România a încercat să le reducă. Și, ce să vezi? Domnul Fritz și colegii săi din USR PLUS s-au opus vehement, considerând că ce am făcut eu este foarte bine! Altfel spus, pentru USR PLUS, doar în campania electorală taxele și impozitele locale stabilite de mine erau «bătaie de joc la adresa firmelor și cetățenilor»! Acum, ele sunt foarte bune. Te-apucă râsu-plânsu! Acesta este USR-ul. Acesta este «primarul neamț», cu «noua» lui abordare, cu «revoluția» în administrație!”, a scris Nicolae Robu pe contul său de socializare.

Nicolae Robu reia, din nou, faptul că „situația financiară rămasă în urma mea la Primăria Timișoara este cea mai bună din ultimii mulți ani, rata de îndatorare este la cel mai jos nivel între orașele mari, doar 10%, când e permis să fie până la 30%!”. Fostul primar spune și că facturile aflate la plată totalizează „sume absolut rezonabile, raportat la o unitate precum Primăria Timișoara”. „Eu aș fi zburdat, pur și simplu, în situația pe care mi-o pregătisem moștenire, o pregătisem pentru mine, evident, neimaginându-mi că voi pierde alegerile și nu era să mi-o fac grea (e elementar!).”, a scris Robu.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Pe de altă parte, fostul primar s-a declarat un admirator al poporului german, dar:

„Ce face însă acest cetățean german cu domiciliul în Germania – accentuez: cetățean german cu domiciliul în Germania –, ajuns primar al Timișoarei, n-are legătură cu nimic din ce apreciem, din ce admirăm noi, românii, la nemți! Să minți în asemenea hal niște oameni de bună-credință cum sunt timișorenii, legitim permanent aspiranți la mai bine – și cu taxele și cu impozitele și cu semafoarele și cu toate lucrările – sute și sute! – care au transformat orașul radical în bine în acești ani, portretizate ca ceva negativ sau cel puțin rău făcut –, să-i minți cu atâta nerușinare pentru a le smulge votul, apoi să-ți acoperi incompetența, impotența totală, cu veșnice lamentări și valuri peste valuri de minciuni privind «greaua moștenire», n-are nimic în comun cu ceea ce apreciem, cu ceea ce admirăm noi, românii la nemți!”, a opinat Robu.

Primarul Dominic Fritz a declarat, la mijlocul lunii decembrie, că Primăria Timișoara are plăți restante de aproximativ 77 de milioane de lei, iar unele dintre acestea au incidența în 30 de zile.

„Nu toate sunt deja creanțe, dar sunt și unele de peste 90 zile, 120 zile. Încerc, cât se poate, să plătim tot ce ne-a rămas datorii de la administrația anterioară, dar, din păcate, s-a trăit cu acest sistem de a rostogoli plățile de la o lună la alta și de a intra în acest cerc vicios de întârzieri. Sunt mulți care suferă din cauza asta.”, declara Dominic Fritz. 

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/