La Reșița se interzic taximetrele vechi! După stingerea pandemiei COVID-19!

Municipalitatea a hotărât ca în viitor să nu mai elibereze autorizație pentru taxi decât mașinilor electrice și hibrid sau celor care îndeplinesc cele mai exigente norme antipoluare.

La propunerea primarului Nelu Popa, consilierii locali reșițeni au modificat regulamentul de taximetrie. Mai exact, au introdus o reglementare care obligă ca, începând cu 2021, 30% din mașinile de taxi să fie electrice și hibrid sau Euro 6. „Nu mai admitem mașini sub Euro 6. O delegație a taximetriștilor a fost la noi și a făcut un amendament pe tema asta și le-am acceptat o derogare de la această reglementare pentru 6 luni după finalizarea pandemiei. Acceptăm să-i mai păsuim un pic pe cei care încă mai au mașini Euro 5 sau de altă natură până se termină pandemia, le mai dăm 6 luni.”, a explicat primarul Reșiței.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Prin această măsură, municipalitatea urmărește să atingă două obiective. Primul – reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Al doilea – crearea unui transport în taximetrie confortabil și elegant. „Știți foarte bine că, mai sunt, din păcate, mașini cu care nu ne mândrim sau nu ne face plăcere să circulăm dintr-un loc în altul în oraș.”, a adăugat Nelu Popa.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/