Robu, după înscăunarea lui Fritz: „Dau m-u-l-t-e goluri!” Moștenirea pe care o lasă noului primar

De acum fost primar al Timișoarei, Nicolae Robu a plâns în timp ce își citea discursul la ceremonia în care i-a predat ștafeta lui Dominic Fritz. Robu a trecut în revistă mai multe realizări ale administrației pe care a condus-o timp de două mandate.

La ceremonia de învestitură a noului primar al Timișoarei, Nicolae Robu a ocupat un loc în sală, aflat la mare distanță de toți ceilalți participanți la eveniment. Imediat după ce i-a înmânat noului primar simbolurile oficiale ale orașului, Robu i-a dat lui Fritz un dosar care conține un protocol de predare-primire și o listă cu proiectele demarate în oraș. „Vedeți? Se semnează pe încredere!”, le-a spus Robu celor prezenți în sala filarmonicii.

„Domnule primar Dominic Samuel Fritz, nu știu dacă jucați fotbal. Eu joc și se spune că destul de bine. În orice caz, dau m-u-l-t-e goluri. Nu știu dacă compuneți muzică, eu compun și se spune că destul de bine. Dar știu că dumneavoastră sunteți cântăreț foarte bun, categoric mult mai bun decât mine. Ce vă doresc eu, de dragul Timișoarei, este să fiți primar mai bun ca mine. Vă las un oraș care după cifre oficiale este orașul desemnat ani în șir orașul cel mai dinamic din România. După cifre oficiale, nu după mass-media în care nu am încredere niciodată. (…) Iubiți-l cel puțin când l-am iubit. Serviți-l cel puțin cu aceeași dăruire cu care l-am servit eu. Vă doresc succes, domnule primar”, a spus Robu, în lacrimi, de la microfonul central.

În contextul „formației sportive”, Robu a adus din nou în discuție momentul înfrângerii sale, despre care spune că a avut tăria să îl recepteze cu fair-play.

„Formație sportivă având, după cum știți, eu am tăria să receptez înfrângerea cu fair-play, neacuzând nimic, dar nici reproșându-mi nimic, senin, împăcat că majoritatea timișorenilor de astăzi, cel puțin majoritatea celor prezenți la vot nu agreează, pur și simplu, ce am oferit eu ca direcții de dezvoltare a orașului, ca pachet de obiective pentru anii următori. (…) Am înțeles, așadar, că oferta contracandidatului principal, sensibil diferită de a mea e agreată. Nimeni nu va readuce acvariul sau vreo altă mizerie similară în Piața Victoriei sau în vreun alt loc sfânt al orașului. Nimeni nu va readuce mașinile în cele 33 de străzi, 4 piețe și 3 piațete lăsate de mine pietonale, realizare care a impus un alt mod de viață în oraș. Lăsate libere de mașini de mine, susținător, pe de altă parte, a ideii că suntem în epoca mașinilor și prin urmare trebuie să creăm condiții maxime pentru ca mașinile să poată circula fluent”, a spus Robu, continuând în același registru și cu cele 4 pasaje, cele 10 proiecte de centre culturale asumate prin dosarul de candidatură la titlul de Capitală culturală europeană sau amenajarea Pădurii Verzi.

CITEȘTE ȘI: Dominic Fritz, învestit primar al Timișoarei: „Veți avea în mine un partener intransigent, care nu tolerează șmecheria, dar cu brațe larg deschise pentru colaborare”

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/