Robu, critici dure pentru PSD: „Este o superficialitate crasă! Te faci de râs pe tine, dar și întreaga țară”

După succesul moțiunii de cenzură și căderea Guvernului condus de Viorica Dăncilă, liberalii s-au dezlănțuit în critici, cu un zâmbet de satisfacție în colțul gurii. Nicolae Robu a criticat și el partidul de stânga, prin prisma numirilor eșuate pentru postul de comisar european. De altfel, președintele PNL Timiș spune că Siegfried Mureșan e o variantă mult mai potrivită.

Robu nu a nominalizat-o pe controversata Rovana Plumb, dar e clar că spre ea „bate”. „Nu ne putem juca cu lucrurile acestea. Dacă tu vii cu propuneri care sunt dezavuate argumentat de cei cu putere în Parlamentul European… Mie mi se pare că există o superficialitate crasă să te hazardezi să faci propuneri fără a tatona întâi terenul. Mă refer aici ca principiu, degeaba susții pe cineva și obții reacție de respingere. Faci de râs țara. Te faci de râs pe tine, dar și faci de râs întreaga țară.”, a declarat Robu.

Robu spune că Mureșan are o imagine foarte bună în Parlamentul European și ar fi varianta optimă. „Siegfried Mureșan este un om de toată isprava, pe care îl apreciez foarte mult. Chiar am avut o întâlnire cu el săptămâna trecută la Sibiu. Dânsul este un reprezentant bun al României în Parlamentul European și cred că ar face față cu brio unei calități de comisar european.”, a punctat Robu despre Siegfried Mureșan.