Vine vremea răzbunării? Robu spune că PNL va schimba șefii de deconcentrate și chiar Prefectul!

În contextul în care Guvernul PSD a fost demis prin moțiune de cenzură, puterea va fi preluată de partidele aflate până acum în opoziție. Firește, multă lume se așteaptă ca acest lucru să ducă și la schimbarea prefecților, dar și a șefilor de instituții deconcentrate. Nicolae Robu crede și el la fel și le arată pisica celor care amendau des Primăria.

Primarul Timișoarei a precizat că ideea cu prefecții apolitici e o utopie susținută doar la nivel declarativ. Cum cu Eva Andreaș nu a avut conflicte, edilul a fost mai ponderat când a vorbit de schimbarea prefectului de Timiș. „Dacă ajunge să avem un guvern creat, nu cred că doamna prefect se așteaptă la altceva. Sigur, în limitele legii actuale, în primul rând trebuie schimbată legea. Câtă vremea legea e așa, și după părerea mea, e proastă, ea trebuie respectată. Dar în cadrul legii cum este ea în prezent, se pot face schimbări. Eu nu am nimic personal cu doamna prefect, dar trebuie să ne inspirăm de la exemplul de bune practici. Putem să ne uităm cum funcționează statul american.”, spune Robu.

Cu totul altfel a fost discursul când a pomenit despre deconcentrate. „Acești oameni sunt împotriva comunității noastre! La Spitalul Municipal nu a rămas domnul Mazilu, pesedist de frunte cu mine primar? A rămas până la final de mandat. Am colaborat foarte bine, este un profesor respectabil care și-a făcut treaba. La Boli Infecțioase, spital tot din subordinea Primăriei, este director Voichița Lăzureanu, tot din PSD, calitate asumată de dânsa. Eu nu sunt taliban! Dar eu vorbesc despre niște oameni care sunt efectiv, sună rău să spui că sunt dușmanii orașului, dar sunt împotriva Timișoarei. Acești oameni sunt atât de închiși la minte și cu un suflet atât de negru, că pentru ei nu contează orașul! Pai ce Face Garda de Mediu? Eu îi cer de 7 ani să publice dacă există poluare, care sunt măsurătorile. Să comande studii de specialitate dacă instituția nu poate măsura Dar eu cred că poate. Să identifice cine poluează. Lumea crede că poluarea industrială e treaba primarului.”, a tunat Robu despre instituția condusă de Alina Călușeriu (foto).

Edilul a mai spus că pe lângă Garda de Mediu, noul guvern va mai schimba șefii și la alte două deconcentrate din Timiș, fără să mai nominalizeze.