Robu continuă războiul cu Garda de Mediu! De data aceasta, pe subiectul fabricilor care poluează

Nicolae Robu este pornit încă din toamna trecută pe cei de la Garda de Mediu, pe care îi acuză că îl persecută la comanda politică a Guvernului PSD-ALDE. Dacă anul trecut și în iarnă, primarul liberal al Timișoarei ataca instituția pentru că amenda Primăria pentru rampele clandestine de gunoi, acum edilul spune că le-a cerut să spună ce fabrici emit noxe poluante, iar cei vizați s-ar face că plouă.

Neoficial, timișorenii se plângă de mirosul de la fabrica de cauciucuri Continental și de la fabrica de detergent Dalli. Robu spune că Garda de Mediu trebuie să constate acest lucru și oficial. „Le-am cerut să spună numele companiilor care poluează și produc mirosuri neplăcute. Nu să spună așa, că «știm noi». Da, eu știu cine sunt aceste firme. Eu lupt pentru Timișoara, nu pentru mine. Și așa, nu fac decât să-mi creez adversități în diferite cercuri prin lupta pe care o duc. Și vine această instituție a statului, unde se plătesc salarii bune. Nu e normal să existe transparență?”, spune Robu.

Liderul PNL Timiș a mers mai departe și sugerează că amenzile pentru gunoi date Primăriei pe care o conduce vin pentru că el este membru din partidul de opoziție al actualei guvernări. „Ăștia ar face rău orașului ca să își facă jocurile lor de interese. Ale lor și ale celor care sunt în spatele lor”. Întrebat dacă primarul și Guvernul ar fi din același partid, cum ar sta situația, Robu a răspuns, plin de siguranță: „Nu ar mai fi situațiile acestea, în mod categoric, pentru că, din păcate, aceste instituții funcționează politizat. Sigur, depinde de oameni! Există instituții în care lucrează oameni de calitate, care, dincolo de opțiunile lor politice, își fac datoria”, a mai spus Nicolae Robu.

celtic transilvania 1000x100px

Edilul a sugerat și că angajații Gărzii de Mediu ar „regiza” gunoiul lăsat, pentru a amenda Primăria!