Robu, atac dur la adresa lui Fritz: „Să vă fie rușine! N-ați fost în stare de nimic, vârful carierei dumneavoastră fiind poziția de secretară a unui pensionar”

Fostul primar al Timișoarei a lansat un atac dur la adresa actualului edil local, nemulțumit de faptul că Dominic Fritz a afirmat că administrația Robu a demarat proiecte de investiții în oraș fără să aibă sursele de finanțare asigurate, motiv pentru care parte din acestea au fost sistate de actualul Executiv. 

Nicolae Robu spune că în calitate de primar nu a început niciun proiect pe care să nu îl ducă la sfârșit pe motiv că nu are asigurați banii pentru că nu i-ar fi permis legea să o facă.

„Să vă fie rușine, domnule Fritz! Faceți de râs poporul german, pe care noi, românii și mai ales bănățenii îl admirăm pentru tot ce a dat el umanității în știință, în artă, în tehnologie. În 31 de ani de politică postrevoluționară, nimeni n-a mințit ca dumneavoastră în Timișoara. Eu am dovedit că știu să manageriez proiecte – am manageriat sute! -, fără a mă încurca la niciunul, timp de 8 ani, ca rector al UPT și alți 8 ani, ca primar al Timișoarei! (…) N-am început niciun proiect pe care să nu-l duc la bun sfârșit pe motiv că nu am asigurați banii! În România, ca de altfel și în Germania și oriunde, nici nu te lasă legea, chiar dacă ai fi inconștient și ai vrea să faci așa ceva! (…) Dumneavoastră n-ați fost în stare de nimic, vârful carierei dumneavoastre reale, nu romanțate, fiind poziția de secretară a unui pensionar, care cu 10 ani înainte de a vă oferi dumnevoastră acest  post de secretară a fost președinte! Cu 10 ani înainte! Și aveți tupeul să mințiți că eu am pornit proiecte fără acoperire și că dv încercați să le salvați?!, i-a replicat Robu lui Fritz.

leader board 728 x 90 px

Robu: „Vreți să-i prăduiți pe timișoreni prin ONG-urile care v-au sprijinit și alte structuri clientelare”

Nicolae Robu îl acuză pe Fritz că a blocat toate proiectele în desfășurare în Timișoara.

„Ați blocat tot ce am lăsat eu în lucru, ați stopat licitații, ați reziliat contracte! Asta este tot ce ați făcut în 4 luni! Totul sub minciuna ordinară că ați primit o grea moștenire! (…) Ce vreți să faceți cu banii timișorenilor, domnule? Eu știu din surse interne USR+PLUS, mai bine zis PLUS, pentru că s-au săturat de dumneavoastră și oameni care au crezut că sunteți altceva! Iată ce vreți: vreți să-i prăduiți prin ONG-urile care v-au sprijinit și alte structuri clientelare!”, mai spune Robu.

Fostul edil reia și acuzația potrivit căreia mandatul lui Fritz este nelegal pentru că nu are domiciliul în Timișoara.

„Crezând că veți scăpa de DNA, ați delegat semnăturile și ați rămas primar fără portofoliu – unic în România, dar ați delegat ceva ce de fapt nu aveați, domnule! Dumneavoastră nu aveați drept de semnătură nicio clipă, pentru că mandatul dumneavoastră este nul de drept din start! Domnule Fritz, «cazul Fritz» va fi cel mai «gras» caz al DNA de mulți ani încoace!”, a concluzionat Robu.

CITEȘTE ȘI: „Bugetul de anul trecut a fost, într-un mod iresponsabil și chiar contrar prevederilor legale, total supraevaluat”, afirmă Dominic Fritz. Care este „handicapul” despre care spune că trebuie să îl depășească administrația?