„Bugetul de anul trecut a fost, într-un mod iresponsabil și chiar contrar prevederilor legale, total supraevaluat”, afirmă Dominic Fritz. Care este „handicapul” despre care spune că trebuie să îl depășească administrația?

100 de milioane de lei sub formă de facturi neplătite are de achitat Primăria Timișoara în acest an, spune primarul Dominic Fritz. USR-istul critică modul în care a fost construit bugetul local pentru 2020 și acuză iresponsabilitatea fostei administrații, despre care spune că ar fi supraestimat veniturile anuale.

Sunt discuții în Primăria Timișoara, în această perioadă, cu privire la bugetul local pentru 2021. Dominic Fritz spune că „pornim cu un mare handicap, de 100 de milioane de lei facturi neplătite și creanțe”.

„Asta este cam 10% din bugetul local, deci pornim la drum cu un minus pe care trebuie să îl depășim în cursul acestui an și asta se va reflecta în bugetul nostru. Bugetul de anul trecut a fost, într-un mod iresponsabil și chiar contrar prevederilor legale privind bugetarea, total supraevaluat. Veniturile au fost total supraestimate la începutul anului. Deși Timișoara are în jur de 800 de milioane de lei venituri, anul trecut s-a estimat că va avea 1 miliard 460 de milioane de lei venituri și această sumă a fost doar o sumă fantezistă. Bineînțeles, fără să fie o mare surpriză, încasările primăriei până la sfârșitul anului, asta este execuția bugetară care este publică, a fost doar de 785 de milioane de lei. Deci cam jumătate din ce s-a estimat că o să încaseze primăria s-a și realizat.”, a explicat Dominic Fritz.

Primarul a continuat să explice că în raport cu aceste estimări au fost planificate și cheltuieli, s-au început multe lucrări pentru care nu există bani „și așa ne găsim în această situație cu o grămadă de lucrări începute unde nu este clar cum o să fie plătite.”

„Eu sunt totuși destul de optimist că vom reuși să întocmim un buget care este și realist, și ambițios, dar vrem să creștem valoarea investițiilor în Timișoara, să limităm cheltuielile de funcționare și o să vedem cu siguranță și niște tăieri acolo. Toată ideea este acum să pregătim proiecte care sunt inovatoare, căutate acum în piața de fonduri europene.”, a concluzionat primarul în funcție.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

La începutul lunii februarie, într-o reacție cu privire la greaua moștenire invocată de actuala administrație, fostul primar Nicolae Robu afirma că Timișoara se îndreaptă spre un dezastru și a argumentat prin mai multe cifre despre situația plăților primăriei la 30 octombrie 2020, data la care i-a predat mandatul lui Dominic Fritz.

„Remarcați valoarea totală a sarcinilor de plată, nu a restanțelor, pentru că nu e vorba de restanțe, ci de sarcini de plată curente: 56.114.663 lei, provenind din facturi din lunile septembrie și octombrie, nu mai vechi, cu excepția a 6 facturi, datând din 31 august. Deci, iată dovada incontestabilă, convingătoare pentru oricine cu mintea limpede, că tot ce spune domnul Fritz despre greaua moștenire este minciună ordinară. Am mai explicat și altă dată: lunile decembrie, ianuarie, februarie si martie sunt luni cu încasările cele mai mari și prin urmare, luni cu capacitate de plată crescută a primăriei (lor li se adaugă luna septembrie, dar n-am prins-o în enumerare fiind consumată la data preluării mandatului de către dl Fritz).”, a scris Robu pe pagina de Facebook.

CITEȘTE ȘI: Robu nu îi întoarce spatele lui Fritz: „Ce, era să pregătesc o situație proastă pentru un nou mandat al meu? Nu mi-am închipuit vreo clipă că voi pierde alegerile”

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/