Pact administrativ între partide, la nivel județean. Propunerea lui Alin Nica pentru rezolvarea blocajelor în mai multe localități

Președintele PNL Timiș a lansat un apel pentru coalizarea tuturor forțelor politice din județ în cadrul unui pact administrativ. Propunerea vine după ce în mai multe localități din județ, partidele nu au reușit să se înțeleagă astfel încât să formeze majorități de guvernare și să supună votului funcțiile de viceprimari.  

„Dorința noastră este de a coaliza toate forțele politice în cadrul unui pact administrativ. Deja am lansat această invitație către PMP, către Pro România, către UDMR, USR, cred că deja știți avem o înțelegere politică și administrativă și dorim să extindem această înțelegere la toate unitățile administrativ teritoriale din județ. Am primit deja răspunsuri de la PMP, de la Pro România și așteptăm și de la celelalte, ca urmare a discuțiilor din forurile statutare.”, a declarat Alin Nica, președintele PNL Timiș.

Potrivit lui Nica, acest pact administrativ ar fi necesar pentru rezolvarea majorităților din consiliile locale și a viceprimarilor.

„Am observat că sunt și acum localități unde nu s-au numit viceprimari, unde nu au fost constituite nici acum majorități în consiliile locale: Parța, Ciacova, Sânpetru mare, ca să vă dau doar câteva exemple și de aceea trebuie să încercăm ceea ce nu au reușit cei la nivel local, să dăm un imbold politic în direcția constituirii de majorități. La nivel local, fragmentarea politică e destul de mare. Sunt consilii locale care sunt compuse și din 6, 7 formațiuni politice și e greu de găsit o majoritate funcțională.”, a explicat Nica.

La nivelul Timișoarei, liberalii sunt într-o coaliție cu cei de la USR PLUS, la fel și la CJ Timiș. În baza acestui protocol de colaborare s-au votat cei doi viceprimari ai orașului și cei doi vicepreședinți ai CJT.