Robu a protestat pe drum, alături de #șîeu. Primarul Timișoarei, alături de românii din Moldova [VIDEO]

Nicolae Robu s-a alăturat și el protestului #șîeu, inițiat de moldoveanul Ștefan Mandachi. Primarul Timișoarei s-a oprit cu mașina în drum spre București, undeva în județul Hunedoara. Așa cum îi stă în fire, a transmis acest lucru printr-un live pe Facebook.

Anterior, Robu a spus că e inadmisibil ca România să aibă infrastructura actuală. „Forța tehnologică îți permite să faci mii de km de autostradă în doi ani. Nu se pot compara dificultățile cauzate de relieful din România și ce există în alte țări. Eu am fost în Grecia și e incomparabil relieful. Erau estacade peste estacade, tuneluri. Incomparabil cu ce e la noi! Și cu toate astea, au reușit să facă”, a precizat Robu la conferința săptămânală de la PNL Timiș.

Edilul crede că Guvernul ar trebui să aibă infrastructura ca prioritate națională și dacă s-ar plăti sumele corespunzătoare, și firmele ar termina autostrăzile într-un timp decent. „Dacă e prioritate națională, trebuie să alocăm fondurile respective și să trecem la treabă”, crede Robu.

Politicianul născut la Bocsig, în județul Arad, crede că și moldovenii merită autostrăzi. „Moldovenii nu sunt oameni cu nimic mai prejos decât noi. De ce nu sunt investiții cum sunt la noi? În primul rând și pentru că nu există rețea de autostrăzi”, consideră Robu.