Laude pentru Adina Vălean, Cristian Bușoi și Alina Gorghiu. Robu crede că PNL va trimite șapte oameni la Bruxelles și a comentat numirea lui Rareș Bogdan

Nicolae Robu consideră că PNL va câștiga în jurul a șapte mandate de europarlamentari la alegerile din luna mai. Liderul liberal din Timiș e de părere că omologul din Arad, Gheorghe Falcă, poate prinde și el un loc în PE la limită. Primarul Timișoarei i-a lăudat pe Adina Vălean, Cristian Bușoi și pe „perdanta” Alina Gorghiu și a avut aprecieri și despre Rareș Bogdan, cel care deschide lista. 

Robu a precizat că deja a transmis la nivel de Timiș să se treacă la treabă, pentru un scor cât mai bun la alegeri. „Cei de pe primele șapte poziții nu au cum să nu intre în Parlamentul European. Probabil că și colegul Falcă va intra de pe poziția a opta, pentru că suntem încrezători într-un scor cât mai bun al partidului nostru. Cred că trebuie să îndrăznim mai mult de atât și să avem o mobilizare ridicată. Miza acestor alegeri este deosebit de ridicată. Alegerile europarlamentare sunt importante întotdeauna, chiar dacă populația nu le-a acordat atenție. Nu e totuna să trimiți reprezentanți buni sau oameni care nu își onorează această postură. Din păcate, noi nu am excelat la acest capitol”, a punctat Nicolae Robu.

Laude pentru Adina Vălean și Alina Gorghiu

Pe lista de 12 nume a PNL apare o singură femeie, Adina Vălean. În schimb, deputata de Timiș Alina Gorghiu, susținută de Robu, nu a fost inclusă pe listă. Robu le-a lăudat pe ambele. „Ne bucurăm că avem roamingul ca acasă ca urmare a inițiativei Adinei Vălean. Ea nu a apărut în prima fază în declarațiile mele, deoarece inițial eu am crezut că nu mai vrea să candideze. Am susținut-o pe colega Alina Gorghiu. După cum se cunoaște, nu a întrunit susținerea necesară la nivel național. Evident că ea va continua activitatea în Parlamentul României cu susținerea noastră, a celor din Timiș”, a precizat Robu, întrebat dacă doar o femeie nu e prea puțin și ce părere are despre ignorarea lui Gorghiu de către liderii PNL.

Rareș Bogdan, vehicul electoral

Robu a precizat că deși nu l-a nominalizat pe deja fostul jurnalist Rareș Bogdan, nici nu are o părere proastă despre el. Primarul Timișoarei crede că Ludovic Orban l-a ales pentru a atrage votanți din afara bazinului PNL. „Nu am avut niciodată ceva negativ cu el. Ce-i drept, nici nu am interacționat foarte mult. Eu consider că este mai potrivit să aduci oameni din timp în partid, nu în ultimul moment. Dar nu trebuie să fie toată lumea de aceeași părere. Iar cu persoana lui Rareș Bogdan nu am avut niciodată nimic critic. Dimpotrivă. Apreciez calitatea sa de jurnalist, activitatea sa civică și spiritul combativ pe care l-am văzut cu toții. Cred că cei care nu au neapărat ceva cu PNL vor vota cu PNL datorită prezenței lui Rareș Bogdan în capul listei”, a comentat Robu opțiunea pentru moderatorul emisiunii „Jocuri de putere” de la Realitatea TV.

Cristian Bușoi, lăudat și el de Robu

Liderul PNL Timiș l-a lăudat și pe Cristian Bușoi. „Faptul că a acceptat să rămână pe poziția 9, unde evident, el, ca om rațional, știe că nu are șanse foarte mari, este o notă foarte bună pentru el. A arătat că pune partidul înaintea persoanei sale”, a precizat Robu despre actualul europarlamentar.

 

N.R. Nicolae Robu fie habar nu are cum se face repartizarea mandatelor de europarlamentar, fie nu crede în ultimele sondaje de opinie, în cel mai recent (comandat chiar de PNL) partidul său fiind cotat cu 27,9%. Dacă PNL va obține 27%, îi spunem noi că liberalii ar avea garantate la prima distribuire 8-9 mandate, cărora li se vor mai adăuga la redistribuire încă unul sau două. Deci PNL ar ajunge la 9-11 mandate, nicidecum la 7, cum socotește Robu.