OncoHelp strânge bani pentru mobilier nou destinat bolnavilor de cancer cu ocazia Timotion 2019. Mai multe personalități sprijină inițiativa

Centrul de Oncologie OncoHelp vrea să achiziționeze mobilier nou, care să ofere condiții optime pentru bolnavi. În acest sens, asociația cu același nume vrea să strângă bani și cu ocazia Crosului Timotion 2019, organizat la data de 14 aprilie, iar cauzei nobile i s-au alăturat personalități precum Simona Amânar Tabără, Paula Ivan, Horia Colibășanu, Laura Sgaverdea și Monica Maria Neagoie. 

Asociația OncoHelp își propune, prin proiectul Oferim confort pacienților bolnavi de cancer!”, să înlocuiască mobilierul existent la centrul cu același nume de pe Strada Ciprian Porumbescu, cu o nouă garnitură de paturi electrice cu trei funcțiuni, saltele impermeabile și noptiere, asigurând astfel condiții de internare moderne, confortabile și ergonomice pacienților bolnavi de cancer. Costurile totale se ridică la 442.000 de lei, iar asociația speră să strângă la Timotion suma de 56.100 de lei, urmând ca diferența să fie acoperită din fonduri proprii și donații.

Personalități din sport și nu numai, ambasadorii OncoHelp

Asociația a reușit să implice la Timotion 2019 (care va avea loc în 14 aprilie) adevărate personalități: gimnasta Simona Amânar Tabără, multiplă medaliată la Jocurile Olimpice, campionate mondiale și europene, atleta Paula Ivan, medaliată cu aur și argint la Jocurile Olimpice de la Seul din 1988, alpinistul Horia Colibășanu, Laura Sgaverdea, managerul Studioului Regional Radio România Reșița, care a sprijinit Centrul OncoHelp prin campania „Muzică și viață” și Monica Maria Neagoie, persoană din domeniul bancar, implicată în activități caritabile.

Timotion este un eveniment de alergare cu strângere de fonduri, organizat de Fundația Comunitară Timișoara, împreună cu Asociația Alergotura, care urmărește să inspire comunitatea locală să sprijine și să se implice în proiecte în folosul comunității și să adopte un stil de viață sănătos în care alergarea este o opțiune. Cei care doresc să sprijine demersul se pot înscrie în cursa Timotion 2019 (https://www.timotion.ro/inregistrare/) sau pot face o donație (https://www.timotion.ro/cui-sa-donezi/).

La Centrul de Oncologie OncoHelp, pacienții beneficiază de tratament oncologic gratuit în regim de spitalizare continuă.

Sursa foto: oncohelp.ro