ACS Poli, din nou dezamăgitoare. Echipa lui Valeriu Răchită a căzut pe ultimul loc după meciul pierdut cu Clinceni

ACS Poli pare să nu mai poată ieși din zona ultimelor locuri din clasament după ce a pierdut din nou, de data aceasta la scorul de 3-1, cu Academica Clinceni. După o primă jumătate de meci interesantă, cu ocazii pentru ambele echipe, în repriza secundă poliștii, care au jucat din nou în negru cu roșu, au făcut o singură fază bună, golul marcat.

Startul pentru gazde a fost bun, cu un șut al lui Codrea pe spațiul porții, dar reținut de Ureche. Ulterior, oaspeții s-au instalat la conducerea ostilităților. Munteanu a pierdut o minge în fața careului, dar Șut a tras peste poartă. În minutul 13 însă, balonul a intrat în plasa porții. Bogdan Barbu a bătut bine o lovitură liberă, Dinu Moldovan a respins, dar Răuță a urmărit și a venit și a marcat cu capul. Peste patru minute, Poli putea egala, la o ieșire hazardată a lui Ureche, dar Sidorenco nu a ajuns pasa dată de Calugher.

ACS Poli și-a irosit și ea ocaziile sale. Buzan a ajuns cu mingea în careu, dar acolo nu a mai știut ce să facă. Sidorenco nu a prins apoi spațiul porții la reluarea cu capul a unei centrări bune venite de la Olteanu, pentru ca tot atacantul din Republica Moldova să ezite la o fază la care scăpase singur spre poartă. Până la pauză, din spate a mai venit o pasă bună în adâncime, dar Buzan nu a putut valorifica mingea.

Două schimbări la pauză, echipa a arătat mai prost

În al doilea mitan, ACS Poli nu a arătat mai nimic. Oaspeții au dominat clar prima parte a reprizei secunde, după două ocazii irosite de Buziuc și una de Barbu. Asediul a dat însă roade în minutul 62. Buziuc a trimis în careu, iar acolo, Alexandru Nicola, intrat pe parcurs, a marcat cu capul. Fără să fie ceva deliberat, spre final, Academica a mai cedat din teren. Astfel, în minutul 81, Golda a marcat cu capul, după un corner bătut de Rogoveanu. Poliștii s-au încurcat ulterior în minge, iar în prelungiri, Vlad Mihalcea a marcat după un contraatac.

ACS Poli: D. Moldovan – Bilia, Paramatti , D. Munteanu, Vl. Olteanu – Rogoveanu, D. Codrea (min 71 Bîrnoi), Buzan (min 46 Golda), Calugher (min 46 Chemin) – Bădăuţă, Sidorenco

Academica Clinceni: Ureche – Fl. Achim, Andr. Răuţă, Patriche, Mih. Dobrescu – Bg. Barbu, Şut – Cr. Dumitru (min 78 Mitrov), Vas. Olariu (min 69 Mihalcea), P. Pîrvulescu (min 35 Nicola) – Al. Buziuc

Răchită, cu capul plecat după ce echipa a ajuns iar pe ultimul loc

Valeriu Răchită și-a turnat cenușă în cap după meci. „Îmi cer scuze față de brandul Poli, de suporteri, de conducere. Pentru că avem toate condițiile pentru a juca fotbal și, din păcate, noi ne batem joc de acest sport. Pentru asta trebuie să ne fie rușine, să lăsăm capul jos și nu mai avem niciun fel de pretenții. Suntem niște neprofesioniști, ca să spun așa. Începând cu mine și terminând cu ultimul jucător care a intrat astăzi în teren. Ne-a dominat o echipă cum este Clinceni. Care, orice am spune, nu este un brand în fotbalul românesc. Care joacă fotbal cu jucători cărora le place fotbalul. Noi avem jucători cu pretenții, sunt primii la cerut. Din păcate, oferă foarte puțin. Sunt așa de supărat că Brăila a câștigat și suntem din nou lanterna roșie”, a spus tehnicianul lui ACS Poli.

În schimb, fostul polist Ilie Poenaru a spus că regretă situația echipei timișorene. „Mă bucur că m-am întors acasă după ațâția ani. Mă bucur că am făcut un joc mult mai consistent față de meciul trecut. A contat foarte mult și victoria. Mă bucur că am reușit prin jocul prestat astăzi, întâlnind o echipă destul de agresivă, care, din punctul meu de vedere, își joacă șansa de la meci la meci, și șansele scad. Îmi pare rău pentru Poli că s-a ajuns în situația aceasta. Dar aceasta este viața, trebuie să mergem înainte. Și eu mă bucur pentru echipa mea și pentru jocul prestat, victoria și vreau să-i felicit pentru tot ce au făcut astăzi. Noi suntem o echipă care pasăm și ne-am fi dorit să jucăm pe ”Dan  Păltinișanu”, mai ales eu. Mi se pare puțin ciudat ca Poli să joace aici pe Electrica și Ripensia să joace acolo. Nu știu ce se întâmplă în momentul de față aici. E păcat. Sincer, îmi pare rău că s-a ajuns în situația aceasta, să se joace pe terenul acesta și nu acolo unde este casa lor”, a precizat antrenorul Academicii.

ACS Poli joacă runda viitoare duminică, de la ora 13, la Sportul Snagov.