Război deschis în județul Timiș! „Companiile din sectorul deșeurilor încalcă drepturile cetățenilor!”

Problema deșeurilor pare una fără rezolvare în România. Contracte bănoase cu dedicație, sarcini neîndeplinite, oameni nemulțumiți. Călin Dobra face curățenie și atrage public atenția consiliilor locale să se implice în… campania de primăvară.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, s-a apucat de curățenie. Nu mai vrea să audă de companii care nu-și respectă prevederile din contracte, iar pentru a scăpa de ele, face un apel la consiliile locale din Timiș care încă nu au aprobat prin hotărâre rezilierea contractelor. Este vorba despre zona Jimbolia, Deta și Făget.

„Serviciile de colectare a gunoaielor funcționează în cele trei zone defectuos de ceva vreme, lucru inacceptabil pentru noi și deja de nesuportat pentru populație. De aceea, solicit tuturor consiliilor locale să pună în aplicare decizia ADI de reziliere a contractelor cu SC Brai Cata SRL, care colectează deșeurile de la populație din 2017, pentru că serviciile oferite nu mai respectă angajamentele luate la data semnării contractului, în urma desfășurării unei licitații publice. Populația nu are nicio vină că societatea și-a asumat angajamente nesustenabile, iar primăriile trebuie să înțeleagă la rândul lor că trebuie să se solidarizeze și să ia măsuri de urgență pentru a ieși din acest impas. La rândul său, societatea care operează stațiile de transfer nu se poate deroga de responsabilitate și să refuze să mai primească deșeurile în stații deoarece are obligație contractuală de a asigura exploatarea în regim de continuitate și permanență a activității serviciului”, explică președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Șeful administrației județene din Timiș se erijează chiar în vocea poporului pentru a determina consiliile locale să ia măsuri urgente și pentru a intra astfel în normalitate. „Atrag atenția tuturor celor implicați că cetățenii județului au ajuns la capătul răbdării și baricadarea în spatele unor hârtii și chichițe avocățești nu îi va scăpa de furia oamenilor”.

Pentru rezilierea unui contract cu un operator, decizia trebuie luată în Adunarea Generală a ADI Deșeuri, după care aprobată în toate consiliile locale din zona respectivă.