Robu a lansat un atac dur la adresa PSD-ului și a Gărzii de Mediu! „Mostră de mizerabilitate a acestor oameni, grupați împotriva Timișoarei!“

Primarul Timișoarei e pus pe scandal cu cei de la PSD în ultimele săptămâni. După cearta dură cu consilierul local Dan Idolu, edilul continuă să facă reproșuri mari partidului de opoziție din Consiliul Local. De data aceasta, liberalul a tunat și fulgerat pe Facebook că timișorenii sunt manipulați că Primăria este responsabilă în continuare de gunoiul din tomberoane.

Primarul merge mai departe și acuză inclusiv Garda de Mediu, pentru că nu ar sancționa asociația din subordinea Consiliului Județean Timiș (instituție prezidată de pesedistul Călin Dobra) pentru faptul că gunoiul stă neridicat. „INSTITUȚIA STATULUI PSD-IZATĂ, NUMITĂ GARDA DE MEDIU, NU VEDE CE VEDEM NOI TOȚI, STIMAȚI TIMIȘORENI! NU A FĂCUT NICI MĂCAR O ATENȚIONARE ORGANIZAȚIEI RESPONSABILE DE MIZERIA PE CARE O VEDEM ÎN ORAȘ, ADID, CUM NU FACE NICI CELOR CE NE POLUEAZĂ ORAȘUL CU NERUȘINARE! DIMPOTRIVĂ, ÎNCEARCĂ SĂ ÎNVINOVĂȚEASCĂ PRIMĂRIA!”, a postat edilul, cu litere mari, ceea ce în limbajul virtual înseamnă că emițătorul mesajului țipă.

Robu spune că PSD manipulează oamenii astfel încât să creadă că Primăria e vinovată că Retim nu ridică gunoiul din tomberoane. „După ce ridicarea gunoiului menajer s-a luat din jurisdicția Primăriei și s-a dat la Aociația Județeană ADID, cu nerușinarea-i specifică, PSD, care are controlul total asupra acestei asociații ADID, duce o campanie de intoxicare informațională deșănțată la maxim, pt a direcționa nemulțumirile legitime ale dv, stimați timișoreni, către Primărie! Tot ce înseamnă gunoi menajer – altfel spus: gunoi din pubele, containere, rampe clandestine, rampe sezoniere de primăvară și toamnă – NU MAI ARE LEGĂTURĂ CU PRIMĂRIA!”, explică primarul. 

Autoritățile locale sunt resposabile de coșurile de gunoi de pe stradă, pline și ele ochi

Într-adevăr, Timișoara arată dezagreabil, atât din cauza tomberoanelor pline, dar și a coșurilor de pe stradă, de care se ocupă Horticultura, o societate a Primăriei. Robu recunoaște „timid” problema. „Primăria este responsabilă doar de ridicarea gunoiului din coșurile de pe domeniul public – trotuare, piețe, stații STPT, parcuri – și de măturatul și spălatul străzilor! Suntem conștienți că și la acest capitol mai e mult până să ne putem declara mulțumiți, dar nu e drept să ni se pună în cârcă ceea ce nu e al nostru!”, spune Robu.

Edilul a postat fotografii de pe Aleea FC Ripensia, supărat chiar de ziua sa de nume. „P.S. Între timp, am fost informat asupra unei noi mostre de mizerabilitate a acestor oameni, grupați împotriva Timișoarei și, la scară națională, împotriva României, sub sigla PSD! Să acuzi Primarul Timișoarei de grămezile de gunoi menajer revărsate din pubele și / sau depuse de niște primitivi în jurul pubelelor, când TU ești responsabil de existența lor, e dincolo de orice limite!”, a mai scris Nicolae Robu pe pagina de Facebook.