Robu a început sondajele pe 2019! Timișorenii pot vota și opțiunea „sictir” în privința proiectelor de modernizare a orașului

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a început anul 2019, cum altfel, decât cu un sondaj… în forță! Deja din 2 ianuarie, edilul a lansat o consultare pe Facebook, unde are peste 41.000 de fani și peste 43.000 de urmăritori. Pe scurt, liberalul îi întreabă pe oameni dacă sunt de părere că proiectele sale pentru anul 2019 sunt bune sau dacă aleg să-l trimită la… sictir.


Sondajul se va termina în cursul zilei de vineri, 4 ianuarie. Până acum, au răspuns peste 1,2 milioane de cetățeni (dacă excludem posibilitatea să se fi votat cu conturi false). Întrebarea sună cam așa: „Am prezentat 25 dintre proiectele de modernizare a orașului la care se va lucra PE TEREN în Timișoara, în 2019. Spuneți-vă punctul de vedere referitor la ele”. Deja 90% dintre votanți au bifat prima opțiune: „Sunt oportune, le susțin”.

Din păcate, primarul nu s-a „vindecat” nici în noul an de postarea unei opțiuni secundare de vot, formulată absolut tendențios și lipsit de obiectivitate. De data aceasta, Robu s-a exprimat și deloc academic, deși mereu face paradă de faptul că este profesor universitar, fost rector și prorector și actual președinte de Senat al Universității Politehnice. 10% dintre votanți au bifat „Sunt aiureli, sictir!”, poate și ironic, dar și pentru că sondajul e unul din nou în „alb-negru”.

Primarul are planuri mărețe pentru 2019, dar inclusiv cu proiecte de acum șase ani

Nicolae Robu se laudă cu 25 de proiecte importante pentru oraș în anul 2019, despre care expressdebanat.ro a relatat anul trecut. Primele sunt cele care ar duce și la o fluidizare majoră a traficului, pasaje și poduri: Pasajul Solventul, Pasajul Consiliul Europei, Podul Jiul, Podul Ilsa (ambele construite de la zero), lărgirea podurilor Dragalina și Eroilor (în plină desfășurare) sau lărgirea podului Mihai Viteazu, care va începe anul acesta.

Șoferii primesc promisiuni și în ceea ce privește străzile. Calea Bogdăneștilor, Bulevardul Cetății și strada Gării vor intra în reabilitate, astfel că limitele cartierului Blașcovici vor arăta cu totul altfel la final. De asemenea, Robu promite finalizare inelului 4 ocolitor pentru nordul orașului, de la strada Grigore Alexandrescu din Calea Torontalului, până la strada Ștrandului din Ghiroda. Și în sudul orașului vor fi modificări, deoarece strada Mareșal Constantin Prezan (fosta Lidia) și Bulevardul Sudului vor fi lărgite la patru benzi.

Parcări și spitale

Timișorenii se plâng de lipsa parcărilor și a spitalelor, iar primarul promite altele. Robu promite parcări supraetajate în Calea Martirilor, în număr de două, dar și una în Calea Lipovei. De asemenea, Școala Generală nr 30 din zona Soarelui va avea corpuri noi ridicate.

Anul acesta ar trebui să se termine lucrările la Spitalul de copii. De asemenea, primarul promite un corp nou, de patru și șase etaje pentru Spitalul Municipal, plus o maternitate în subordinea aceluiași spital, dar și reabilitarea Spitalului de Boli Infecțioase de la Pădurea Verde.

Robu promite două din cele patru complexuri sportive cu care se lăuda în campania electorală

Pasionat de fotbal, Robu spune că în 2019 va face două din cele patru complexuri sportive promise încă de la prima sa candidatură. Dacă pentru Șagului și Circumvalațiunii, alegătorii pot aștepta cel puțin anul 2020, în anul acesta, Robu spune că începe construcțiile în Lipovei și Buziașului. În Calea Buziașului ar urma să ridice și un nou stadion de fotbal, după cum i-a promis antrenorului Valeriu Răchită când l-a convins să vină la ACS Poli.

De asemenea, edilul promite și schimbări în centrul orașului. Este vorba de reabilitarea clădirii istorice de pe strada Vasile Alecsandri, construirea unei parcări subterane în fața Hotelului Central, înnoirea rețelei de utilități și repavarea cu piatra naturală a Pieței Victoriei. De asemenea, se vor construi alte piste de biciclete.