Robu a declarat război cablurilor! Primarul vrea mutarea în subteran și e dispus să o facă în forță: „S-a făcut de fiecare dată cu ajutorul ghilotinei!”

Cablurile care încarcă stâlpii din oraș vor dispărea în curând, prin mutarea în subteran. Cel puțin așa promite primarul Timișoarei, Nicolae Robu, care spune că declară, mai mult sau mai puțin figurat, un război cabliștilor care furnizează servicii de Internet, tv sau telefonie fixă.


Edilul a spus că unii colegi i-au cerut să aibă răbdare și momentan să fie radical cu zona centrală, dar primarul nu mai dorește acest lucru. „E o mare problemă a orașului care trebuia rezolvată de foarte mulți ani. Dar, din păcate, ne confruntăm cu o atitudine incredibilă din cauza unor proprietare de cabluri. Noi am reușit să ducem în subteran un număr mare de cabluri, dar de fiecare dată s-a făcut cu ajutorul ghilotinei! Până nu am tăiat cablurile, nu s-a făcut nimic! La presiunea noastră, s-au realizat tubulații, respectiv, noi realizăm la lucrările noastre tubulații. Dar și acolo unde există totul pregătit, operatorii, care nu doresc să aibă cheltuieli cu manopera, nu folosesc ceea ce există în subteran”, a spus primarul Nicolae Robu la conferința de presă săptămânală.

Pe lângă aspectul inestetic, Robu a spus că unii stâlpi deja cedează din cauza greutății cablurilor, dar și că sunt străzi, cum ar fi Calea Stan Vidrighin, care stau sparte cu lunile pe anumite benzi, din cauza cabliștilor sau că alte străzi renovate au fost stricate de cabliști. „O să începem o campanie, vom intra în forță în aceste cabluri și le vom tăia. Să le fie clar cetățenilor și firmelor că nu Primăria este de vină dacă rămân fără semnal TV sau fără semnal de internet. De vină sunt furnizorii lor de servicii, care nu vor să înțeleagă că nu se mai poate continua cu aspectul grazonic. O să intrăm radical în aceste cabluri și vom obliga operatorii să le ducă în subteran. Ca să nu mai zic că unii parcă și-au făcut o bucurie, parcă s-au dus în locurile unde s-au făcut amenajări”, a mai spus primarul.