Ritm de melc pe centura de sud a Timișoarei. Nici jumătate din lucrare nu e gata

centura sud 2

La doi ani de la demararea șantierului pe viitoarea centură de sud a Timișoarei muncitorii nu au reușit să finalizeze nici 50% din lucrare. Estimarea antreprenorului este că totul va fi gata în decembrie anul acesta. 

Potrivit DRDP Timișoara, în ultima parte a lunii martie și începutul lunii aprilie, pe șantierul variantei de ocolire Timișoara Sud s-a lucrat la terasamente în zonele Freidorf, Giroc și Ghiroda.

„Până la sărbătorile de Paște, antreprenorul planifică să reînceapă lucrările de așternere a primului strat de asfalt pe un alt sector din zona comunei Ghiroda, în apropiere de viitoarea conexiune cu centura de ocolire Timișoara Nord. Continuă relocarea de rețele de telecomunicații, rețele de apă, gaz și medie tensiune, respectiv lucrările la structurile pasajelor.”, au transmis reprezentanții DRDP Timișoara.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

centura sud 1

Licitația pentru proiectarea și execuția Variantei de Ocolire Timișoara Sud a fost lansată în aprilie 2017. Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire în 12 martie 2020, iar predarea amplasamentului a avut loc în 25 martie 2020.
Șoseaua are o lungime de aproape 27 de km, iar lucrările sunt estimate să coste 57 de milioane de euro. Tirrena Scavi este antreprenor, iar durata de realizare a contractului este de 30 luni, din care 6 luni – proiectare și 24 luni execuție. Perioada de garanție a lucrărilor este de 120 luni.
publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/