Ruină transformată într-o clădire modernă! Unde își vor plăti bocșenii taxele și impozitele?

cladire finante bocsa

Administrația locală din Bocșa a făcut toate demersurile pentru ca fosta clădire a Finanțelor Publice să intre în patrimoniul orașului și astfel să poată fi accesate fonduri pentru reabilitarea ei. 

Primăria Bocșa face tot posibilul pentru a reabilita mai multe clădiri publice din oraș accesând fonduri prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Este vorba despre grădinița cu program prelungit, fosta casă de protocol, căminul pentru persoane vârstnice, policlinica, corpul 2 al autogării. Toate necesită întocmirea de proiecte pentru a putea fi depuse pe PNRR.

Una dintre clădirile principale pe care primarul Mirel Pascu le are în vedere este fostul sediu al Finanțelor Publice, de pe strada Mihail Gaşpar nr. 1. Aici demersurile au fost deja începute, având în vedere că și drumul până la realizare este unul anevoios, clădirea nefiind încă în administrarea Primăriei Bocșa.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Dacă nu depunem până la 31 mai, am pierdut. Noi încercăm să introducem și Trezoreria în domeniul nostru public și automat să îi facem o expertiză ca să o depunem și pe ea la PNRR. Dacă reușim și acest lucru, este foarte bine, pentru că ați văzut cum arată clădirea. Noi am dat deja o hotărâre pe care am trimis-o la Timișoara, apoi la București. Avem acordul de principiu să o primim în proprietate, dar aveam nevoie, conform noului Cod Administrativ, de două chestii de formă: să specificăm ce vom face cu această clădire. Impozite și Taxe și bibliotecă. Îi putem da numai destinație publică și cred că, dacă vom reuși să o depunem pe PNRR, va fi un lucru bun pentru oraș. Mai mult, partea de jos este și adăpost pentru apărare locală. Sperăm să obținem hotărârea de Guvern cât mai repede pentru a introduce și clădirea Finanțelor în PNRR. Vrem să ducem Impozitele și Taxele acolo pentru că Primăria nu dispune de birouri funcționale și trebuie să venim în sprijinul cetățenilor. Este o clădire la șosea, dispune de parcare. În plus, vom duce acolo și biblioteca orășenească”, ne-a declarat primarul Mirel Pascu.

banner 970 x 250