Ristache Costinel, găsit incompatibil de ANI: „Mi se pare jenant ceea ce se întâmplă!”

După ce săptămâna trecută consilierul județean Gheorghe Roșeți a fost acuzat de Agenția Națională de Integritate că este incompatibil cu funcția pe care o deține, astăzi și Ristache Costinel trece prin aceeași etapă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis în urmă cu puțin timp de ANI, Ristache Costinel, fost consilier județean în mandatul trecut, a fost găsit incompatibil.

„S-a aflat în stare de incompatibilitate în 06 septembrie 2010 – 31 iulie 2011, întrucât societatea la care acesta este administrator și asociat unic a furnizat produse și servicii către C.J. Caraș Severin (în calitate de beneficiar), încălcând, astfel, dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003. Suma totală achitată de către C.J. Caraș Severin pentru produsele și serviciile de care a beneficiat a fost de 7.143,9 Lei, se arată în comunicatul de presă transmis redacției Express de Banat.

Contactat telefonic, acesta a explicat că niciun reprezentant al ANI nu l-a contactat pentru a-i solicita vreo lămurire pe această temă. Mai mult decât atât, Ristache susține că nu a avut niciun fel de relație contractuală cu forul în care a activat în calitate de ales județean.

„Sunt niște prostii spusele lor, iar eu voi ataca în instanță decizia. E stilul ANI, nu am ce să comentez! Întâmplător, știu despre ce este vorba. Angajații Consiliului Județean, probabil, au cumpărat de la firma pe care o dețin freon și vreo doi robineți. Eu nu le pot face listă celor care vând la magazinul pe care îl dețin cu restricții la clienți sau să le spun nu vindeți pentru cutare sau pentru cutare. Este o aberație, din suma vizată vă puteți da seama!, a declarat Ristache Costinel pentru www.expressdebanat.ro.