MATEI LUPU, despre demisia viceprimarului de la Moldova Nouă: ,,Și Primăria, și PNL au pierdut un om de valoare!”

După ce Partidul Național Liberal i-a retras sprijinul politic, Constantin Albu a decis să-și înainteze astăzi demisia din funcția pe care a dobândit-o în urma alegerilor locale din 2012.

Adjunctul edilului-șef al orașului Moldova Nouă a decis să renunțe la funcția pe care a fost delegat de Consiliul Local să o ocupe. Deși discuțiile politice au rămas la stadiul în care, legal, PNL ar urma să întreprindă toate demersurile necesare pentru înlăturarea lui Constantin Albu de la conducerea Primăriei și din Consiliul Local, între timp, acesta a analizat mai bine situația și s-a conformat voinței politice.

,,Astăzi și-a înaintat demisia, dar eu spun că este o pierdere. Omul Constantin Albu este unul de valoare, fost director al Întreprinderii Miniere Moldova Nouă, iar eu zic că este o pierdere atât pentru Primărie, cât și pentru Partidul Național Liberal”, a declarat pentru Express de Banat primarul orașului Moldova Nouă, Matei Lupu.

Reamintim că, recent, organizația locală a PNL din Clisura Dunării, condusă de Adrian Torma, a decis să îl lase pe Constantin Albu fără sprijin politic, pe motiv că nu ar reprezenta interesele partidului, ci ale PSD. Constantin Albu a declarat la momentul respectiv pentru cotidianul online faptul că nu dorește să se opună dorinței colegilor săi.

Viceprimarul Constantin Albu a contactat reporterii Express de Banat pentru a face câteva precizări referitoare la decizia sa de a pleca de la cârma administrației publice locale.

“Nu m-am conformat voinței politice, mi-am dat demisia din funcția de viceprimar și de consilier local înainte ca PNL să îmi retragă sprijinul politic în Biroul Permanent Județean de la Reșița”, a declarat Constantin Albu pentru www.expressdebanat.ro.

tmc 640