Ripensia, un nou egal, acum cu Daco-Getica București. Primul succes cu Pelici se lasă așteptat

Ripensia Timișoara a terminat la scorul de 1-1 meciul de pe terenul Daco-Geticii București. A fost o partidă în care jocul de construcție a fost mai mult decât steril, toate golurile și ocaziile au venit din lovituri libere. Roș-galbenii au marcat repede, grație lui Bogdan Străuț, în timp ce oaspeții au revenit după reușita lui Adrian Voicu și niciuna dintre echipe nu a putut marca golul victoriei. 

Meciul a început bine pentru Ripensia, care a deschis scorul din minutul 6, după o lovitură liberă bătută de Apro pe poartă. Gavrilaș a respins, dar Călin Toma a recentrat, iar Străuț a băgat mingea în poartă din 2 metri. A urmat o lovitură liberă trimisă tot pe poartă, de Toma, dar portarul Gavrilaș a făcut față și de data aceasta. Bucureștenii au marcat în minutul 22, tot dintr-o lovitură liberă bătută perfect de Adrian Voicu. Daco-Getica a avut posesia și Voicu a mai trimis un șut peste poartă, dar Ripensia a avut ocazii pe contraatac. Din centrul careului, Hecsko a trimis cu capul pe lângă buturi, iar Gavrilaș a fost pus la treaba de șuturile lui Toma și Dumiter.

În repriza secundă, bucureștenii au încercat să atace poarta cu șuturi de la distanță, dar fără succes, deoarece Voicu a trimis peste buturi, iar Bustea, pe lângă. Roș-galbenii au avut însă o ocazie mare în minutul 59. Toma a bătut o lovitură liberă, iar Hecsko a ajuns la mingea înaintea portarului gazdelor, dar a tras din 6 metri în bara laterală. Repriza a doua a consemnat ocazii mult mai puține decât prima parte a jocului. Alexandru Pelici a încercat să pluseze ofensiv, cu Mansour și Popovici, dar fără succes, cu toate încercările de atac de pe finalul meciului.

Daco-Getica București: Gavrilaş – Val. Dima, Cotigă, Motroc, Muşat – Călinţaru (cpt.), Bustea (min 80 Teut), Al. Iordănescu, Ad. Voicu, Eug. Nica, Al. Ilie

Ripensia Timișoara: Şt. Dobre – Bg. Străuţ, Hecsko, Apro, C. Toma (cpt.), Stoi, Anghelina (min 53 Burdeț), Ad. Popa (min 80 Popovici), Bădăuţă (min 68 Mansour), Monea, Dumiter

Miercuri de la ora 17, Ripensia primește vizita celor de la Farul Constanța, pe Stadionul „Dan Păltinișanu”.

Sursă foto: facebook.com/pg/RipensiaTimisoara