La Reşiţa s-a dat RESTART pentru gimnastica masculină românească!

Elita gimnasticii masculine juvenile s-a mutat pentru două zile la Reșița, aici unde s-a desfășurat Campionatul Național de Gimnastică pentru juniori I și II.

Sub directa supraveghere a președintei Federației Naționale de Gimnastică, Andreea Răducan, vineri și sâmbătă au avut loc finalele. Competiția, găzduită de Sala Polivalentă din Reșița a aliniat la start un număr de 52 gimnaști juniori, reprezentanți ai 13 cluburi sportive din întreaga țară, CSS Reșița, CSS Arad, CSS Lugoj, CSS Timișoara, CSS Brașov, CSS Buzău, CSS Dinamo București, CSA Steaua București, LPS Bistrița, CSS Sibiu. Ei au concurat pentru titlurile naționale puse în joc la individual compus și pe aparate.

Andrea Răducan ne-a declarat că speră ca decizia de a muta lotul de gimnastică masculină înapoi la Reșița să fie de bun augur. „Mi-a plăcut prestația sportivilor astăzi și prin atitudinea antrenorilor, am văzut practic lotul de juniori de aici, avem încredere că pe viitor putem vorbi, din nou, de medalii și de performanțe la nivel internațional”, ne-a menționat Andrea Răducan.

Președinta Federației Naționale de Gimnastică a mai spus că la orice activitate care cere performanță e nevoie de răbdare, de implicare, de pasiune și de foarte, foarte multă muncă.

„Cei care au fost prezenți aici astăzi au fost foarte implicați și dornici să facă performanță. Sunt câțiva copii care deja sunt în lotul național. Vor veni să se pregătească la Reșița, de la Steaua, Dinamo, Timișoara, Brașov. Avem un plan, am discutat cu dl Grecu, cu antrenorul coordonator dl. Meleancă și cu siguranță se vor alătura la începutul anului viitor lotului sportivii remarcați la acest campionat”, a mai adăugat Andreea Răducan.

Medalie de aur la individual compus a fost obținută de Nicolas Țarcă, în vârstă de 13 ani, care a reprezentat clubul Brașovia din Brașov, el obținând media cea mai mare în urma prestației la toate cele 6 aparate. La nivel 5 concursul de individual compus a fost câștigat de Norbert Marcu de la CSS Lugoj, urmat pe podium de Andrei Zhuang de la CSA Steaua București și de Felix Simion de la CSS Reșița. Felix Simion a obținut locul III și la inele la nivel 3, juniori II.

Nicolas Țarcă a obținut și alte 4 medalii la categoria nivel 4 și în a doua zi de concurs, la toate aparatele la care și-a propus să concureze: 3 de aur – la bară (aparatul preferat), paralele și cal cu mânere, și o medalie de bronz la inele. De remarcat și performanța fraților gemeni Gabriel și Robert Burtănete de la SCM Buzău, care au ocupat la nivelul 5 de vârstă (juniori I) locurile 1, 2 sau/şi 3 pe podium la majoritatea aparatelor.

Aceste Campionate Naționale marchează deschiderea Centrului Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor de la Reșița, o nouă structură care are scopul de a reînnoda tradiția gimnasticii artistice masculine românești.