ASU Politehnica, tot 1-1, ca și concitadinele. Echipa suporterilor a remizat cu Pandurii, deși a avut om în plus

Toate cele trei echipe din Timișoara au făcut rezultate de 1-1 în penultima etapă a turului. ASU Politehnica a făcut doar egal cu Pandurii, după ce nu a putut profita de faptul că a avut peste jumătate de oră om în plus, după eliminarea lui Konate. Gorjenii au pierdut și căpitanul, accidentat în debutul meciului și scos cu ambulanţa din teren. Chiar și așa, oltenii au deschis scorul prin Pîrvulescu, dar gazdele au egalat grație lui Ignea.

Din minutul 8, Denis Brînzan s-a prăbușit semi-inconștient pe gazon, unde a intervenit ambulanța. Jucătorul gorjenilor a fost lovit de Vidrăsan, iar jocul a fost întrerupt șase minute. De altfel, o altă ambulnață a venit să îl ia pe cel lovit și să-l transporte la spital. Ca și alte cluburi, și ASU Politehnica se prevalează de portița din regulament care permite ca a doua mașină să nu fie ambulanță, ci una cu cruce roșie și trusă de prim-ajutor, cu toate că în România s-a murit pe teren. La reluarea jocului, gorjeni au marcat în minutul 15, după un contraatac. Nsiah i-a trimis mingea lui Pîrvulescu, iar jucătorul a marcat. Oltenii au continuat să aibă ocazii, cu lovitura liberă trimisă de Tudoran puțin pe lângă poartă, dar și șutul lui Nsiah, Timișoara a egalat în minutul 24, după ce în prima fază Plămadă a fost blocat, dar Ignea a șutat bine din 6 metri. Până la pauză, Nsiah a tirmis cu capul pe lângă buturi, Bedea a dat un șut-centrare fără efect, iar Vidrăsan a intervenit la timp după e Nsiah a trimis un balon în fața porți goale.

Timișoara putea marca în repriza secundă, dar Schieb și Bedea nu s-au sincronizat la o centrare în fașa porții a primului. Din minutul 58, tot jocul s-a schimbat. Moussa Kanote a fost eliminat după ce a șutat nervos în minge, după ce tot el faultase și știa că mai avea un avertisment. Rămași cu om în minus, gorjenii s-au apărat în principal. Timișorenii au încercat să atace. Bozian a trimis pe lângă poartă, cu capul, o centrare a lui Plămadă, iar apoi Cotolan a scăpat o centrare a lui Bedea, dar lovitura de colț nu a fost valorificată. Ignea a trimis și el cu capul pe lângă poartă, de data aceasta o centrare venită de la Ghinescu. Pandurii au „evadat” din propria jumătate o singură dată, când Lică a centrat pentru Nsiah, aflat în poziție laterală și care a trimis cu capul pe lângă buturi. În prelungiri, după o lovitură liberă a lui Ignea, Bedea a trimis cu capul, iar Coadă a înscris, dar din poziție de ofsaid.

ASU Politehnica Timișoara: D. Munteanu – Jurj, Coadă, Nicolescu, Cherecheş – A. Ignea, Vidrăsan (min 74 Lazea)- Schieb (min 84 Miholca), Bozian (min 71 Ghinescu), Bedea – I. Plămadă

Pandurii Târgu Jiu: Mih. Cotolan – Brînzan (min 13 Drac), D. Ciobanu, Konate, Vasilescu – Skoric, Cenaj – Tudoran (min 60 Lică), Vodă, D. Pîrvulescu (min 81 Blejdea) – Nsiah

Deși echipa nu a putut marca, Cosmin Petruescu a fost mulțumit de jocul echipei din repriza a doua. „A fost o zi care nu a început sub cele mai bune auspicii pentru noi. La micul dejun am aflat că un jucător important pentru noi, Cristi Scutaru, nu va putea evolua în meciul de astăzi. Jucător care era în primii 11, pe lângă absenții mai vechi, l-am pierdut și pe el. Nici partida nu a început foarte bine pentru noi. Am primit gol la prima ocazie, sau pe o greșeală personală, la prima ocazie de poartă a lor. După care, am reușit să echilibrăm și repriza a doua ne-a aparținut în totalitate. Am avut om în plus pe teren după eliminare, dar și până atunci am fost echipa care a controlat jocul și, cel puțin din punctul meu de vedere, cred că a fost cea mai bună repriza a doua a noastră de până acum. Am jucat și cu Farul în superioritate numerică, dar cu siguranță astăzi a doua repriză a fost cea mai bună a noastră, ca acțiuni de poartă, frecvența acțiunilor și, nu în ultimul rând, ca și claritate a acțiunilor de gol. Dacă în precedentele jocuri am fost nemulțumit de aportul ofensiv, de data aceasta am avut câteva situații bune de a înscrie. Din păcate, nu am făcut-o. Una peste alta, cei care au intrat pe teren cred că și-au dorit foarte mult să câștige cele 3 puncte. Nu a fost să fie, va trebui să scoatem maximul până la finalul acestui sezon, după care să încercăm să ne consolidăm lotul pentru a aborda cu altă încredere returul campionatului”, a precizat antrenoul gazdelor.

Marcatorul Alin Ignea spune că Politehnica merita victoria. „Eu zic că se putea mult mai mult și am și arătat, mai ales în a doua repriză, am arătat că putem să câștigăm. Am avut și puțină neșansă. Am avut o ocazii, am avut o ocazie foarte mare când a fost indecis Marvin, nu știa dacă să paseze sau să tragă la poartă. Am avut în minutul 92 gol anulat, ofsaid-neofsaid, nu mai contează. După jocul din repriza a doua, eu cred că meritam să câștigăm, mai ales că ne-au lipsit și vreo trei-patru jucători. Am făcut un joc bun și ca atitudine, mă refer în a doua repriză. În prima am intrat cam rău în joc, o greșeală personală, se întâmplă, e junior, asta e. Mi-am dorit să revin și să-mi ajut echipa să iasă din pasa asta proastă. Nu e totuna. Am făcut egal, dar trebuie să câștigăm neapărat la Metaloglobus, nu avem voie să fim pe locul acesta”, a declarat jucătorul.

Avînd în vedere inferioritatea numerică, Adrian Bogoi a fost mulțumit. „Sunt mulțumit de rezultat, chiar dacă noi am început meciul foarte bine. Atâta timp cât am jucat în 11 jucători, cred că am dat o ripostă foarte bună. Și adversarul nostru s-a luptat pentru puncte. Din păcate, acea gravă greșeală a unui jucător de-al nostru, când a fost eliminat, ne-a dus în imposibilitate măcar să încercăm să obținem cele 3 puncte. Din acel moment, am conservat rezultatul. E inadmisibil să facă așa ceva! În primul rând, a avut de suferit echipa. A lăsat echipa în zece oameni într-un moment foarte greu. Nu știu dacă puteam câștiga, dar măcar încercam. În momentul în care el a fost eliminat, am avut un singur gând, să conservăm rezultatul. Felicit și echipa din Timișoara. Au mulți jucători buni, tineri, de perspectivă”, a precizat Bogoi.

ASU Politehnica joacă miercuri la Metaloglobus București.