13 proiecte imposibil de votat în Consiliul Local Timișoara! Din cauza… Simonei Halep?

Consilierii locali ai Timișoarei erau cât pe ce să se fi întrunit degeaba vineri, iar primarul Robu l-a chemat pe consilierul liberal Grigore Grigoriu pentru a avea cvorum. Colegul de partid al primarului se afla la ora ședinței la Universitatea de Vest din Timișoara, unde Simona Halep primea titlul de Doctor Honoris Causa, dar s-a conformat.

Prezența lui Grigoriu era imperios necesară, deoarece altfel nu exista cvorumul de 14 consilieri. De la ședință au absentat consilieri locali PSD, dar și Laura Chindriș, consilier local ALDE. De altfel, în aceste condiții, toate proiectele care necesitau 18 voturi au fost retrase de pe ordinea de zi, adică 13 din cele 29 de proiecte. Printre altele, era vorba de proiecte pentru trecerea în domeniul public a unui teren, pentru atribuirea unui teren pentru IPJ Timiș, prelungirea contractului de închiriere pentru Spitalul Clinic Județean, proiecte de reabilitare termică a unor imobile, dar și aprobarea Planului  Urbanistic Zonal de Dezvoltare pentru un bloc de pe strada Divizia 9 Cavalerie.

CITEȘTE ȘI: Simona Halep a devenit Doctor Honoris Causa al Universității de Vest. Instituția de învățământ a rămas corigentă la organizare

Ședința a început cu 20 de minute întârziere și a durat sub 10, până a venit Grigore Grigoriu de la UVT. Nicolae Robu și-a cerut scuze și a spus că liberalul era blocat în parcare. Ciprian Mihok, consilier local PNL, a glumit cu primarul că e bine că nu îi ceartă pe cei prezenți. „Domnule primar, vă mulțumim că nu faceți ca profesorul la clasă, să le spună celor prezenți «Chiulangiilor»!”, a precizat Mihok. Independentul Adrian Orza a punctat însă că de vină sunt cei care au majoritatea, iar edilul și-a cerut scuze, pentru că absentau și trei consilieri liberali.

Partea tragi-comică este că Grigore Grigoriu era la o acțiune organizată la Universitatea de Vest chiar de către rectorul Marilen Pirtea, deputat PNL.

Sursă foto: timisoreni.ro