Ripensia s-a rătăcit la malul mării! Elevii lui Pelici, învinși de Farul lui Zicu

Ripensia Timișoara s-a ales cu 1 punct din două deplasări, deoarece pe terenul Farului Constanța a pierdut la scorul de 1-0, deși clubul le-a asigurat și o deplasare cu avionul. Roș-galbenii au început timorați și visători în defensivă, iar asta le-a permis „marinarilor” să atace ca o trupă de pirați puși pe jaf. Echipa lui Zicu a marcat din minutul 12, iar istoria meciului s-a scris din minutul 30, când bănățenii au avut om eliminat.

Farul a dominat categoric prima repriză și a ratat ocazie după ocazie. Mai întâi, Ionuț Stoica a avut un șut imprecis, iar apoi Patrick Petre a tras foarte slab, iar Mociu a putut interveni, pentru ca tot tânărul portar al bănățenilor să intervină și la un alt atac finalizat de același Ionuț Stoica. În acest context, în minutul 12, a venit și golul gazdelor. Voinea a greșit grav la o centrare, mingea a ajuns la Antoche care a înscris, dintre Hecsko și Mociu, cu toate că Tudorache a încercat să respingă la timp. Despre replica ofensivă a timișorenilor putem vorbi prea puțin, cu un șut trimis de Toma pe lângă poarta lui Muțiu, din lovitură liberă.

Cu avantaj, tot Farul a dominat jocul. În minutul 29, după o centrare a lui Patrick Petre, Alexandru Stoica a reluat mult peste buturi. După un minut, Marius Fotescu, jucător adus vara aceasta de la Farul la Ripensia, a lovit un adversar cu cotul, iar arbitrul de rezervă a văzut și i-a comunicat celui de centru, care l-a eliminat pe fotbalist. Din minutul 33, Pelici a făcut prima schimbare, la jucătorii U20, Tudor Călin cu Ionuț Gavrilă, care la acest joc a și debutat în tricoul roș-galben. Până la pauză, Ionuț Stoica și Patrick Petre au mai avut ocazii, salvate însă de portarul Mociu.

În a doua jumătate a meciului, Ripensia a fost ceva mai bine organizată defensiv, cu toate că avea un jucător mai puțin. Patrick Petre a fost periculos, dar a trimis în plasa laterală. În schimb, pentru timișoreni, Ionuț Gavrilă a trimis un șut peste buturi. Ripensiștii nu au putut conta și ofensiv. În minutul 71, Daniel Toma a avut un șut în bară. Albert Voinea nu și-a putut spăla păcatele din prima repriză după ce în minutul 84 nu l-a putut învinge pe Muțiu. În schimb, Mociu a limitat proporțiile scorului. Mai întâi, în minutul 88, a salvat din fața lui Antoche, iar în prelungiri, s-a pus în fața lui Petre.

Farul Constanța: Muţiu – Nicola, Cană, V. Lică, Carabela – Ant. Cruceru (D. Toma 25′), Antoche, Greu – Al. Stoica, I. Stoica (Horduoan 58′), P. Petre

Ripensia Timișoara: Mociu – Ad. Popa, Hecsko, Tînc, C. Toma – T. Călin (I. Gavrilă 33′), Al. Neagu – M. Fotescu, Vl. Tudorache, Al. Popovici – Alb. Voinea

Ripensia are meci joi, de la ora 16.30 cu Sepsi, în Cupa României, pe Electrica. În campionat, duminică, de la ora 11.00, primesc vizita Snagovului.