Lansare de carte la Medici’s Academica Timișoara! „St. Johannes Hospital, între cruce și bisturiu” – roman semnat de medicul Paul Purea

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

„St. Johannes Hospital, între cruce și bisturiu” este numele romanului care va fi lansat în librăria „Cartea de Nisip” din cadrul Clinicilor Medici’s Academica din Timișoara. Evenimentul va avea loc vineri, 27 septembrie, de la ora 18.30. 

Cartea doctorului Paul Purea este un roman social, obiectiv, autobiografic, din perioada de după căderea Cortinei de Fier, plin de umor și dramatism. Cartea zugrăvește cu finețe angoasele chirurgului român cu dublă specializare chirurgie generală și cardiovasculară. Chirurg emigrat în Germania pentru următorul sfert de veac „de singurătate”, aflat între cruce și bisturiu, într-unul dintre cele mai mari spitale ale landului german Renania de Nord-Westfalia, St. Jahannes Hospital.

„Romanul sugerează momentele-cheie, fără a le reda întru totul, îmbrăcând realitatea dură în forme de stil meșteșugite, trădând înclinarea autorului pentru poezie. În urmă cu 20 de ani, poezia lui Paul Purea a fost descoperită de către cunoscutul critic literar și om de cultură, Laurențiu Ulici, la îndemnul și sub îndrumarea căruia îi apar primele sale volume de versuri. Realitatea dură, din spatele poveștii, este că dr. Paul Purea nu a plecat în Occident din disperare sau pentru un trai mai bun. Plecarea sa are legătură cu un moment dramatic al vieții sale, când Hildegard, soția sa, medic cardiolog, se îmbolnăvește de cancer la sân și care a decedat la nici 40 de ani. Paul a rămas în patria sa de adopție pentru următorul sfert de veac.”, se arată în descrierea evenimentului.

1000x100 casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Medicul Paul Purea a vrut să scoată la suprafață anumite secrete pe care ochiul de pacient nu le poate vedea durerea, frica, speranța, bucuria, victoria, înfrângerea, dezamăgirea, uneori moartea. Stări de excepție precum zbuciumul interior al medicului care empatizează cu zbuciumul primar al omului în suferință sau conflictele dintre clinici, colegi și chiar dintre eul personal și cel social. „Tot ce mișcă și există într-o cetate a oamenilor în alb. Cu bune și cu rele în ea. Lacrimi văzute și nevăzute ale aceluiași ascuns ceremonial”.

Librăria Cartea de Nisip din cadrul Medici’s Academica Timișoara se află pe bulevardul Circumvalațiunii nr. 8-10, la etajul 1. Mai multe detalii legate de eveniment se pot găsit AICI.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/